Egzersizi nasıl alışkanlık haline getiririz?

Kilo vermek ya da fit bir vücuda kavuşmak için egzersiz programında istikrar önemli!


Yeni bir egzersiz düzeni oturtmak büyük bir mücadele. Özellikle de daha önce hiç düzenli spor yapmayan biri için daha aktif bir insana dönüşmek zorlayıcı olabilir.

Spor yapma havasına girdiğiniz zamanlarda bile bazen spor salonunda terlemektense evde koltuğa yayılıp televizyon izlemeyi tercih edeceğiniz zamanlar mutlaka olacak. Peki, spor yapma hevesiniz kaçtığında, kendinizi spor yapmak için motive edemediğinizde yeni egzersiz programınızı aksatmadan uygulamak için ne yapacaksınız?

Panik yok! Bu miskinliklerden size sunacağımız adımları takip ederek kurtulabilirsiniz.
7 1

Fitness programınızda ilerleme kaydederken bunu neden yaptığınızı düşünün. Fit bir vücuda sahip olmak için neden zaman ve çaba harcıyorsunuz? Hırslı bir atlet olmak mı istiyorsunuz yoksa sadece daha sağlıklı bir yaşam tarzı için mi spor yapıyorsunuz?

Nedenini bildiğiniz sürece niçin spor yaptığınız önemli değil. Eğer motivasyonunuz düşmeye başlarsa, amaçlarınız size spor programınıza devam etmenin siizin için neden çok önemli olduğunu hatırlatabilir.
7 2

Egzersiz programınızı oluştururken gerçekçi olmak çok önemli. Zamanınız olmadığını bile bile iki günlük egzersiz programını bir çırpıda bitirmeye çalışmayın. Kendinizi başarısızlığa uğratmak yerine, kendinizi başarılı olmak için hazırlayın.

Daha fit olmak için basit, uygulanabilir adımlar izlemeniz size kolaylık sağlayacak ve yaşadığınız başarısızlık hissini önleyecek.
7 3

Spor yapmaktan kaçıp kaçmamak size kalmış. Eğer size bağlı bir spor grubunuz veya partneriniz olursa egzersizlerinizi bu kadar çok aksatamazsınız. Bir koşu grubuna ya da fitness sınıfına katılmayı düşünün. Veya size sorumluluk aşılayacak bir arkadaşınızla ya da antrenörünüzle spor partneri olun.

Sosyal egzersizleri sevmiyorsanız, bir aktivite takip programını cep telefonunuza indirebilir ya da online olarak spor aktivitelerinizi bir blog üzerinden herkesle paylaşabilirsiniz. Bu şekilde bir antremanı atladığınız zaman hesap vereceğiniz birçok kişi olacak.
7 4