Egzersizden sonra yapılan önemli hatalar!

Egzersiz sonrası bu hataları yapıp vücudunuza faydadan çok zarar vermeyin...


Düzenli egzersiz yapmak insan sağlığı açısından çok önemli fakat egzersiz sonrasında yapılmaması gerekenler de bir o kadar mühim.

Hepimiz spor salonlarında veya tek başımıza yaptığımız egzersizlerin sonrasında farkında olmadan bir çok hata yapabiliyoruz ve bu egzersizi neredeyse sıfırlıyor.

Bakın neleri yapmaktan kaçınmamız gerekiyor...
6 1

Su yaşamsal ve hayatı sürdürmek açısından mucizevi bir kaynak fakat egzersiz sırasında ve sonrasında içtiğiniz suya dikkat edin.

Egzersiz sonrası çok su içmek uzmanlara göre hatalı. Bir anda vücuda yükleme yapılması halinde vücudunuzda kramplara ve kas hasarlarına neden olabilir.

Ter yoluyla kaybedilen potasyum ve sodyum gibi vücudun ihtiyaç duyduğu elektrolitleri süt veya spor içecekleriyle vücuda geri kazandırmanız daha doğru bir yol.
6 2

Egzersizlerinizin ardndan kas oluşumunun strese girmeniz halinde yok olduğunu biliyor muydunuz?

Bu yüzden işinizle ilgili önemli, strese girebiliceğiniz durumlardan uzak durmanız gerekiyor. Uzmanlar, egzersizin zor kazanılan yararlarından strese girerek mahrum kalmamanız konusunda uyarıyor.
6 3

Ispanak, fındık, fasulye magnezyum açısından zengin kaynaklı besinlerdir.

2014 yılında yapılan önemli bir beslenme araştırması kaslarınızın gelişmesi ve sağlığı için magnezyumun önemini iyice vurguladı. Bu yüzden genelde çoğu insanın atladığı bu kuralı unutmamanızda fayda var.

Egzersizlerinizden sonra yiyeceğiniz akşam yemeğinde magnezyum bakımından zengin besinleri tüketmelisiniz. Bu sayede kas sağlığınızı arttırarak egzersizlerden sonra oluşan kas ağrılarından da kurtulabilirisniz.
6 4