Chanel 2013 İlkbahar Makyaj

Makyaj malzemelerini henüz bahara uyarlamamış olanlar Chanel'in 2013 ilkbahar makyaj trendlerine bir göz atmalı!



20. yüzyılın en önemli moda tasarımcılarından Karl Lagerfeld’in, 2013 İlkbahar koleksiyonunu sergilediği defiledeki makyaj detaylarını inceliyoruz.

Moda haftasında, dev çanta tasarımlarıyla kendinden söz ettiren Lagerfeld‘in podyum güzellerinin, gözlerindeki rengarenk dokunuşlarını, incili topuzlarını ve dahasını sizin için deşifre ettik.

Lagerfeld, doğaya dönüş temasıyla, podyumdaki şık dokunuşlardan ödün vermiyor.

Makyaj sanatçısı Peter Philips, parlak bir şeyler istediğini, aşırı metalik gözler ve ışıltılı pembe dudakları tercih ettiğini söylüyor.
7 1


Philips, modellerin göz kapaklarının tamamını, göz altları da dahil olmak üzere metalik gri ile boyayarak parlak bir görünüm sağlamış.

Philips ayrıca; “Yalnızca yüzün T bölgesine toz pudra kullandım, parlaklık veren bir fondöteni az miktarda kullanıp yanak kısımlarını belirginleştirmek istedim” diyor.
7 2


Defileden önceki gece, Philips her parçayla bütünleşebilen, parıltılı gölgelerle belirginleştirdiği metalik krem bir renk oluşturmuş. Sanatçı, Karl Lagerfeld’in ortaya çıkan ışıltılı rengi beğenmesi üzerine, bu rengi kullanmaya karar verdiğini söylüyor.


Philips’in gözleri belirgenliştirmek için kullandığı bir de eyeliner var. Chanel'in siyah renkteki bu eyelinerı, göz çevresini kalın simsiyah bir çizgiyle sarıyor ve kaş kısmına doğru bir kavisiyle uzatılıyor.
Gözleri daha da belirginleştirmek içinse, olabildiğince yukarı kadar metalik far ile gölgelendirilmiş.
7 3


Philips, tüm modellerin dudaklarını aynı tonda gösterecek bir lipstick kullandığını ve Chanel'in hafif pembe renkteki ruju ile dudakları renklendirdiğini söyledi.

Yine aynı pastel tonlardaki bir cila ile dudakların ışığı yakalamasını sağlamış.
7 4