En büyük 7 beslenme yanlışı!

Kilo verme çabalarınızı sabote eden yanlış inanışları gerçeklerden ayırın! İşte en büyük 7 beslenme yanlışı…


Kilo vermeye ve sağlıklı beslenmeye çalışırken kulaktan kulağa dolaşan efsaneleri gerçeklerden ayırmak için büyük çaba sarf ediyoruz.Örneğin kara lahananın yeşil yapraklı sebzeler içinde en sağlıklısı olduğu söylense de bu düşünce bizi zaman zaman yanlış yiyecek seçimleri yapmaya yöneltir.

Dahası besinlerle ilgili inandığımız söylentiler ilk önce bilim adamlarının uzun makalelerinden gazetelere, oradan televizyonlara, televizyondaki sabah programlarından çevrenizdeki kadınlara ve en sonunda sizin kulağınıza geliyor.

Bu iletişim sürecinde gerçekler kulaktan kulağa aktarılırken değişim geçirip bizleri yanlış yönlendiriyor.

Eğer besinlerle ilgili duyduğunuz yanlış bilgileri unutmaya hazırsannız; işte gerçekler….
9 1

Yanlış: Kara lahana yeşil yapraklı sebzelerin en sağlıklısı!

2014 yılında yapılan yeni bir çalışmada, kalp sağlığına faydası kanıtlanan 17 sebze ve meyve besleyici yoğunluğa göre sıralandı ve kara lahana 10. sırayı aldı.

Bu araştırmaya göre maydonoz ve sarımsak kara lahanadan daha besleyici!
9 2

Yanlış: Yüksek fruktozlu mısır şurubu masadaki şekerden daha zararlı!

Maltodekstrin, kahverengi pirinç şurubu, dekstroz ve sukroz… Daha yaygın bilinen adlarıyla Yüksek Fruktozlu Mısır şurubunun normal şekerden daha zararlı olduğu düşünülüyor.

2014 yılında yapılan bir araştırmaya göre, mısır şurubunun beyaz şekerden pek bir farkı yok!

Yapılan araştırmanın sonuçlarına göre yiyeceklerde mısır şurubu ya da şeker kullanılması kandaki glükoz ve lipid(yağ) seviyelerinde ve iştah üzerinde hiçbir fark yaratmıyor.

Başka bir değişle, vücudunuz aradaki farkı anlamıyor fakat mısır şurubunun asıll kötülenme sebebi ucuz olmasından ötürü ketçaplardan mısır gevreklerine kadar neredeyse tüm hazır gıdalarda kullanılıyor olması.
9 3

Yanlış: Diyet gazlı içecekler zayıflamanıza yardımcı olur!

Obezite araştırmaları derneğinin yaptığı araştırmalara göre, yapay tatlandırıcılı içecekler günün ilerleyen saatlerinde kontrolü zor yiyecek krizlerine neden oluyor.

Teksas Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre yemeklerden önce yapay tatlandırıcılı içecekler tercih eden ve haftada en az 3 defa gazlı içecek içen kişiler, yapay tatlandırıcılı içecekler içmeyenlere göre %40 dha fazla obezite riski taşıyor.

Yapay tatlandırcılı gazlı içecekler yerine sade soda ve mineralli su tüketmeyi tercih edebilirsiniz.
9 4