En hızlı şekilde yağ yakmak için!



Sporun vücudunuzu şekillendirmediğini, vücudunuzu şekillendiren şeyin spor sonrası zarar gören kaslarınızın kendi kendini tedavi etmeye çalışması olduğunu biliyor muydunuz?

Bu zamanı harika bir şekilde değerlendirip, tüm vücut yağlarınızı yakabilirsiniz. Böylece mükemmel bir fiziğe sahip olabilirsiniz.

Egzersiz Fizyoloğu ve Beslenme Uzmanı Stacy Sims, sporu destekleyen ve asıl etkili adımlardan bahsediyor.
7 1


"Günde 7-9 saat uyumadığınız sürece neden zayıflayamadığınızı sorgulamayın. Çünkü sebebi bu! Vücudunuz sizi ayık tutabilmek ve gün içinde yağ yakacak enerjiyi bulmak için uykuya ihtiyaç duyar.

Bu yüzden uyku düzensizliği tokluk hissinin gecikmesine sebep olur. Gece uykusunu sakın es geçmeyin."
7 2


"Fitness yapmadığınız günleri tatil olarak değerlendirmeyin. Bir saatlik hafif tempoda yürüyüş yapın. Bu yorulan ve laktik asit biriktiren kaslarınızın temizlenmesini sağlar.

Üstelik aktif kalmak ve vücudunuza 'yağ yakmalısın' mesajını unutturmamak için bu kısa yürüyüşler büyük önem taşıyor. Eğer çalışıyorsanız iki saatte bir ofiste yürüyün."
7 3


"Egzersizden sonra mutlaka bir şeyler atıştırmalısınız. Spor yaptıktan 30 dakika sonra protein almak, aktif egzersiz sırasında salgılanan kortizolün zararlarından kurtulamanızı sağlar. Mesela bir haşlanmış yumurta ya da meyveli bir smoothie...

Kafeinin de etkisini yadsımamak gerek. Spordan yarım saat sonra bir kupa bardağı dolusu şekersiz kahve, kasların aktivitesini yüzde 66 oranında arttırıyor.
7 4