En popüler moda trendlerinin tarihçesi!

Günümüzde severek kullandığımız birçok moda olan kıyafetin nereden nasıl ortaya çıktığını biliyor musunuz?


Gardropların en popüler parçalarının köklerine indik. En sık kullandığımız parçaların tarihçesi hiç tahmin edemeyeceğiniz kadar eskilere dayanıyor.

Bu parçaların hikayelerini babaannelerinizden dinlemenize gerek yok, biz sizin için en popüler moda kıyafetleri geçmişini araştırdık...

İşte en çok tercih edilen trend kıyafetlerin geçmişi...
6 1
Balıkçı Yaka Kesin bir tarih belirtemek zor olsa da edinilen kaynaklara göre 13. ve 15. yüzyılları arasında ortaya çıktığı düşünülüyor. Ortaçağ raporlarına göre, balıkçı yakalar erkeklerin korunma amaçlı giydikleri kıyafetlerde bulunurmuş. Bu kıyafetlerde zırh ve göğüslüklerde kullanılırmış…

Balıkçı yaka 1800'lerin sonlarına doğru yüksek moda amacına hizmet etti. Kadınlar abartılı kol detaylarıyla balıkçı yakayı kullandı. Met müzesi raporlarına göre, bu tarz kıyafetler kadınların en eski spor kıyafeti örneklerindendir.

50'li ve 60'lı yıllarda basit bir siyah balıkçı yaka bazı sanatçıların,yazarların ve toplum kurallarına uymayan bazı grupların simgesi oldu. 'Funny Face' filminde bir kafe etrafında dans eden ve balıkçı yaka giyen Audrey Hepburn bu yaka tarzının simgesi haline geldi ve ikon oldu.
6 2
Püsküller Genellikle deriden yapılmış püsküllerin ilk örnekleri kızılderili kabileleri arasında kullanılmış. Püsküller farklı zamanlarda farklı sembolik önemler taşıdı.

Moda geçmişi olarak püsküller 1920'lerden sonra ortaya çıktı. Jimi Hendrix ve Kimler Roger gibi ünlüler sık sık püsküllü elbiseler kullanmayı tercih etti. Günümüzde ise püskül görünümü daha kadınsı hale getirildi…
6 3
İspanyol paça Tarih boyunca flared jeanlerin paça genişlikleri değişiklik göstermiştir. Kimi zaman çok bol kimi zamanlarda ise dar biçimde bu paçalar karşımıza çıktı.

2. Dünya Savaşı sonrasında ABD donanması subayları da bu paçaları tercih ederek üniformalarında değişkliğe gittiler.Daha sonra muhalifler tarafından baskı uygulanarak üniformlar eski haline geri döndü.

İspanyol paçarlar 60 ve 70'li yılların alevlenen hippi modasında da başroldeydi. Özellikle disko kıyafetleri arasında oldukça öne çıkıyordu… Cher gibi ünlü moda ikonları da bu dönemde ispanyol paçalarla sık sık tercih ediyordu.
6 4