Ender Saraç'tan ElmaElma'ya özel tavsiyeler

Ender Saraç ile editörlerimizden Merve Evren'in yaptığı röportajı kaçırmayın...


Siz sevgili ElmaElma okuyucularımız için Ender Saraç'ı kendi yeri olan Özel Hay Sağlık Merkezi'nde ziyaret ettik.

Gerçekleştirdiğimiz röportaj sayesinde diyet ve kilo verme hakkında yanlış bildiklerimizi düzelttik, kilo verme yöntemleri ve örnek diyet listeleriyle ilgili çok faydalı bilgiler edindik.

Kış aylarında kilo almak kaderimiz demeyin, bu röportajı okuyun!
22 1

Kışın gelmesiyle diyet yapmak hem zorlaştı hem de kilo verme oranlarımız azaldı… Bize kışın daha kolay diyet yapmak için önerileri verebilir misiniz?

Genetik hafızamız kışı bir tehdid olarak kabul ediyor ve aşırı soğuk havalarda yediğimiz yiyeceklerin açlık tehlikesine karşı bir kısımı depoluyor.

O nedenle benim verebileceğim en önemli önerim, gevseyin ve ' Güvendeyim, bir şeyi depolayıp yağa çevirmeme gerek yok' diyin. Bu çok önemli bir şey çünkü hücrelerimiz beynin verdiği emri algılıyor. Beyin bu güven mesajını versin…

Çok kolay uygulayabileceğimiz bir şey bu! Başka bir öneri daha alabilir myim sizden?

Kışın metabolizmayı canlandırmak lazım. Hep diyorum ki ' Kışın kendinizi ısıtın.'

Çünkü yazın otomatik olarak terliyoruz ama kışın bizim birşeyler yapmamız lazım. Mesela saunaya gidin, hamama gidin, kese yaptırın, kalın eşoftmanlar giyip aktif egzersizler yapın ve bunların dışında bol bol sıcak su ve sıcak ısıtıcı bitki çayları için ve acıyı arttırın.
22 2

Elma sirkesi ve limonu sabah kakınca içen çok duydum. Bu kilo vermek için gerçekten işe yarıyor mu?

Bu da olabilir ama ben daha çok acıyı öneriyorum.

En çok nelerden uzak duralım?

Kış aylarında sürekli maya ve türevlerini yemeyin.

Ekmek, simit, poğaça,kek gibi sürekli buğday ve mayalı buğday türevlerini, hele bir de margarin eklenmişini yerseniz hiç sağlıklı bir şey yapmamış olursunuz.
22 3

Anlattığınız konulara uygun okuyucularımıza örnek bir liste verebilir misiniz?

Sabah kalkınca (mide sağlamsa tabii) hemen bir yeşil çay veya şekersiz türk kahvesi için… Bu metabolizmayı uyandırır ve canlandırır.

Kahvaltı: Biraz acı sivri biber veya şekersiz meyve suyu içine taze zencefil,
1 dilim çavdar ekmeği, 1 katı yumurta, bolca az yağlı peynir, bol yeşillik, tuzu azaltılmış bolca zeytin

Ertesi gün kahvaltıda müsli yiyin… Mesela manda yoğurdunun üzerine yulaf ezmesi, tarçın ve yanında da demin bahsettiğim meyve suyundan için. Bir gün öyle bir gün böyle kahvaltı yapın.

Öğlen: Öğlen kuvvetli beslenek lazım…

Kinoa, yumurta, yoğurt, beyaz etiyle derisiz tavuk, ton balığı, ızgara balık, yağsız kıymadan ekmeksiz köfte, ızgara veya haşlanmış et gibi bol proteinleden birini seçip, yanına da sebze veya salata veya çorba yiyebilirsiniz.

Ara öğün: Yeşil elma veya kivi, biraz ceviz veya fındık
22 4