Endişeli olmanın şaşırtıcı sağlık faydaları!

Kaygı ve endişelerinizden kurtulmanın bir yolunu aramak yerine, bu durumun olumlu yanlarına odaklanın. İşte endişeli olmanın şaşırtıcı faydaları!


Endişeli bir tipseniz, neredeyse her şeyin zihninizi bulandırmaya yeterli bir sebep olduğunu bilirsiniz. Asıl endişelenmeniz gereken şey ise, içinizdeki bu karmaşaya ayırdığınız vakit.

Endişelenerek vakit kaybetmek yerine harekete geçmeyi unutmayın, böylece endişelerinizden olumlu sonuçlar doğabilir…

Yapılan bilimsel araştırmalar, endişeli zihinlerin sağlık faydaları olduğunu ortaya çıkarıyor. Endişelenmek beyninizin analiz ve çözümleme yeteneği olduğunu gösterir!


Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre endişe, depresyon ve farklı zeka türleri incelenmiş.

Araştırma sırasında katılımcılardan sözlü bilgileri çürütmeleri ve kavramaları istendiğinde endişeli kişilerin, Pollyannacılık oynayan mutlu tiplere göre bu konularda çok daha başarılı olduğu ortaya çıktı.
8 1

Sözel zekaya sahip kişiler geçmiş ve gelecek olayları daha detaylı hatırlama kabiliyetine sahip.

Fakat geçmiş zamanları oldukça ayrıntılı hatırlama kabiliyeti kişilerin sürekli geçmişi düşünerek endişelenmesine neden olurken, aynı zamanda büyük bir zekanın da göstergesi.

Sağlıksız ve aşırı endişe durumuyla, sizi pozitif yönde motive edebilecek seviyedeki endişe hali arasında çok ince ve bulanık bir çizgi bulunuyor. Buna rağmen bilim, endişeyi hayatımızdaki olumlu şeylerle bağdaştırmayı başardı!

İşte endişelenmenin sağladığı sağlık faydaları!

8 2

Biraz abartılı olsa da Kanadalı bilimadamları, endişenin insan zekasının geçirdiği evrimin yan ürünü olduğunu ve endişeli kişilerin zeka seviyelerinin de normal insanlara göre oldukça yüksek olduğunu belirtiyor.

Bunun nedeni ise endişeli kişilerin kendilerini tehdit etme potansiyeli olan durumlar üzerindeki farkındalıkları! Endişe duygusu ilkel insanların hayatta kalmasını sağlarken, rahat davranan insanlar zorlu ilkel hayat şartlarıyla baş edemeden hayatlarını kaybetti. Durum sizin için bu kadar acımasız ve katı olmasa da bu örnekten yola çıkarak, kendinizi evrim piramidinin en başına yerleştirebilirsiniz.
8 3

Endişe halinde belirli bir seviyede salgılanan kortizol gibi hormonlar, beyninizin öğrenme kabiliyetini geliştirir. eğer zorluk çekeceğinizi düşünüyorsanız, zihniniz odaklanır ve yeni bilgiyi özümsemek için hazır olur.
8 4