Erkekler ilişkiden neden kaçar?

Bir erkeğin ilişki tam başlayacağı zaman geri adım attabildiğini herkes gözlemlemiştir. Peki ama neden bunu yapıyorlar?


Kadınların bir ilişkiye her zaman daha gözü kara şekilde başlayacağını biliyoruz. Kadın yapısı gereği ilgi ve sevgiden besleniyor, hayatlarında her zaman onu seven bir erkek olsun istiyor.

Erkekler, hayatlarında düzgün bir ilişki arayışına zaman zaman girseler de ilişkiyi daha ağırdan alan taraf rolündeler.... Onlar bazen seviyor bazen sevmiyor gibi gözüktüklerinde aslında iç dünyalarında bir karışıklık yaşıyorlar. Bu da erkeklerin ilişkiden hep kaçan taraf durumunda olmasına sebep oluyor.

Erkeklerin en çok ilişkiden kaçma sebeplerini merak ediyor musunuz?
8 1

Bağlanma korkusu

Belki de erkeklerin ilişkiden kaçmalarına en çok sebep olacak konu bu…

Çoğu erkeğin doğasına sorumluluk hissi ağır gelir. Kadınlardan daha geç olgunlaştığını da bilmeyen yok…

Bu sebepten erkekler ciddi ilişki sorumluluğunu hep otuzlu yaşlarında almak isterler. Çoğu erkeğin kafasında bu yaşta bu ciddiyet bana ağar gelir düşüncesi var ve bu düşünce yüzünden ilişki kurmaktan kaçınabiliyorlar.
8 2

Karşısındaki kadının doğru insan olmama düşüncesi

Bu konuda bazı erkeklere hak vermek lazım. Ne istediğini bilmeyen kadın yok mu var tabii ki…

Erkekler hoşlanıp beğendiği bir kadının sergilediği bazı hareketlerden dolayı ne yapacağını bilemeyecek durumlara gelebilir. Karşısındaki kadından emin olamayan erkek bir ego savaşına girer ve ilişki kadından emin olmayana kadar başlatmak istemez.
8 3

Maddi imkanlar…

Bu düşünce her erkeğin kafasından geçiyor emin olun!

Yetiştiğimiz toplumda erkeklerin hep parayla ilgili bir görevi var. Bu yüzden erkekler sevgilisine hesap ödetmek istemiyor.

Bir kadınla ilişki kurmaya çalışan erkek, maddiyatı o ara müsait değilse genelde bu sorununu kadına söylemeden geri adım atar. Söyleyemez çünkü erkeklik egosu buna müsade etmez. Erkekler cepleri doluyken kendilerine daha çok güvenir ve karşısındaki kadına her açıdan yetebileceğini düşünür.
8 4