Erkeklerin güzel sevişme sanatını öğrenmeleri gerek!

Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) cinsel terapistleri erkeklerin erken boşalmanın dayanılmaz ağırlığı altında ezildiğine dikkat çekti.


Ülkemizde cinsel yaşamı aktif olan her on erkekten yedisi hayatının bir döneminde erken boşalıyor.

Cinsel tedavi kliniklerine en sık başvuru nedenleri arasında yer alan erken boşalma (prematür ejakülasyon, denetimsiz boşalma, istemsiz boşalma), erkeğin boşalmak istememesine; yani cinsel birlikteliği devam ettirmeyi istemesine rağmen, tam bir cinsel doyum yaşamadan, kendi iradesi dışında, istemsiz ve denetimsiz olarak boşalması olarak tanımlanıyor.

Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) cinsel terapistleri iyi bir cinsel ilişki için tavsiyeler sunuyor...
19 1

CİSED Genel Başkanı Cem Keçe şunları söylüyor: "Erkekler erken boşalmanın dayanılmaz ağırlığı altında eziliyor. Bu nedenle erkeklerin güzel sevişme sanatını öğrenmeleri gerekiyor.

Güzel sevişme sanatında (1) Çift birbirini uyarmak için konuşuyor (2) Sevişmeye cinsellik içermeyen bir şekilde başlıyor, (3) Erotik ve yumuşak uyarıcı dokunuşlar yapıyor ancak doğrudan cinsel uyarıdan kaçıyor, (4) Birbirlerine daha uzun süreli dokunuyor ve okşuyor, (5) Penisin vajinaya girmesi yavaş ve aralıklarla yapılıyor, (6) Dokuz sığ, bir derin giriş ile ritmik bir gidiş geliş yapılıyor, (7) Heyecan yoğunluğu arttığında uygun bir şekilde nefes alıp veriliyor, (8) Boşalmayla ilgili bedensel bir uyarı fark edildiğinde sabit kalınıyor, aşk kasları gevşetiliyor, karından nefes alınıyor (9) Beş duyu ile hissederek sevişiliyor ve (10) İsteyerek vakti geldiğinde boşalma yaşanıyor.
19 2

Erken boşalmanın bir hastalık değil, çiftin cinsel uyum sorunu olduğunu vurgulayan CİSED Genel Başkanı Cem Keçe şunları söylüyor: "Eşli cinsel etkinlik sırasında, erkeğin her türlü penis vajina ilişkisinde boşalmasını geciktirme kapasitesinin olmaması ve vajina içinde kalma süresinin yedi dakika ve altında olması, sürekli ya da yineleyici olarak, penisin vajinaya girdikten sonra yaklaşık bir dakika içinde ve kişinin isteğinden önce boşalma örüntüsü olarak bilinen erken boşalmanın, yaklaşık altı aydır sürmesi, hem erkekte, hem partnerinde hem de partner ilişkisinde belirgin bir sıkıntıya neden olması ve her cinsel etkinlikte ya da cinsel etkinliklerin yaklaşık %75’ ila %100'ünde yaşanması gerekiyor. Erken boşalma tanısı, vajinayı kapsamayan cinsel etkinliklerde bulunan kişilere de konabilirse de, partner tatmini ve memnuniyeti baskısı olmadığı için, bu tür etkinlikler için özgül süre ölçütü belirlenmiyor.
19 3

Ancak erken boşalmanın tanısı konulurken cinsel kökenli olmayan bir ruhsal bozukluğun, ağır bir ilişki bozukluğunun, gerginlik yaratıcı önemli başka etkenlerin, bir madde ve ilaç kullanımının ya da ciddi bir sağlık sorununun olmaması ve erken boşalmanın bu durumlara bağlanmaması gerekiyor. Ayrıca günümüzde erken boşalma, her ne kadar bir cinsel işlev bozukluğu veya erkekte cinsel yetersizlik gibi görülse de gerçekte çiftin cinsel uyumsuzluğu olup, cinsellikten üreme amacının dışında haz alma beklentisinin de artması nedeniyle modern ve gelişmiş toplumlara özgü bir durum olarak yaşanıyor"
19 4