Etkisi kanıtlanan 'garip' diyet yöntemleri



Patates ve hamburger bir kaçamak yapmak için güzel bir fikir görünüyor olabilir ama onları elinizde tutmaya uzun süre devam ederseniz sonra çok pişman olacağınızın da farkındasınız değil mi?

Dünyanın en önemli sağlık kuruluşları da bu pişmanlık duygusunu bildiğinden binlerce kişi üzerinde belli aralıklarla 'diyet rutini denemeleri' yapıyorlar. Son birkaç ayda ortaya çıkan şaşırtıcı bazı sonuçlar şöyle...
10 1


26 hafta boyunca izlenen bir grup kadının bir kısmına plasebo ya da multivitamin verdildi. Yemek zamanı geldiğinde ilaç alan bu grubun almayanlara göre daha kolay doyduğu ve tabaklarına daha az yemek aldığı ortaya çıktı. Deneyin başarı oranı yüzde 96!

Bunun çok basit, fakat ilginç bir açıklaması var: Beyin, vücudun aldığı gıdaları tanıyor ve fazlasını istemiyor. Canınız bir şeyi çok istediğinde aslında onun içindeki bir maddeyi istiyordur. Onu vitaminlerle takviye ettiğinizde açlık hissini bastırmanız kolaylaşacaktır.
10 2


Diyet sitelerine üye olun ve onlardan haftalık ya da günlük bültenler isteyin. Çoğumuz zamanının büyük kısmını bilgisayar başında geçiriyor. Sıkıcı iş maillerinin arasında size diyetinizi hatırlatacak bir şeyler görmek motivasyonunuzu arttırır. Aynı şeyi post-it notlarıyla da deneyebilirsiniz.
10 3


Masanın köşelerine oturun. kalabalık bir grupla yemek yerken masanın ortası diyet yapanlar için tehlikeli bir bölgedir. Her şeye uzanabilirsiniz ve tuz, sos vb. şeyler bu kısımlarda bir trafik yaratır. Masanın köşesinde bunları kullanma ihtimalimiz yüzde 63 oranında azalıyor.
10 4