Ev yapımı hindistan cevizi kremi

İçine hindistan cevizi ve onun mükemmel kokusu girince her şey daha da güzel oluyor. Birçok faydası olan hindistan cevizi kreminin tarifi ise çok pratik...

Ev yapımı hindistan cevizi kremi

Cilt bakımınız için kimyasaldan uzak bir karışım önerimiz var. Herkesin kokusuna bayıldığı ve yerken büyük keyif aldığı hindistan cevizinin çok kolay hazırlanabilen  bir  krem tarifini veriyoruz.

Nemlendirici, peeling, vücut sütü ve dudak balmı olarak kullanabileceğiniz hindistan cevizi kremi tarifi için:

Malzemeler

1 su bardağı hindistan cevizi

3 ölçek zeytinyağı

2 tepeleme ölçek doğal vazelin

1 fincan su

10 damla doğal gülsuyu

Vanilya ( isteğe bağlı)

Hazırlanışı

1 kaba hindistan cevizini, vazelini ve zeytin yağını koyup bütün malzemelerin iç içe geçtiğinden emin olana kadar karıştırın. Bu işleminin sonunda katı bir kıvam elde etmiş olacaksınız.

Karıştırmaya 1 fincan suyu yavaş yavaş dökerek devam edin…

Doğal vazelinin ağır kokusunu bastırmak için 10 damla doğal gülsuyunu da karışıma ilave ederek karıştırma işlemine devam edin. Eğer vanilyanın kokusunu seviyorsanız bu aşamada karışımın içine 1 paket vanilya yada bir kaç damla vanilya esansı damlatabilirsiniz.

Bütün malzemeleri karıştırmaya devam edin. Karıştırma işlemi bu tarif için çok önemlidir. Hem karıştırırken hindistan cevizinin yağları dışarı çıkar hem de bütün malzemeler birbirine iyice harmanlanmadan istedğimiz sonucu alamayız.  

Hazırladığınız malzemeyi bir kaba veya krem kutularına koyabilirsiniz. İçindeki malzemelerin hepsi doğal olduğundan kısa sürede tüketmekte fayda var.

hindistan.jpg

Yorumlar