Eyvah! Bahar depresyonu zamanı geldi!

Bahar depresyonunu nasıl yeneceğiz?



Mevsim geçişlerinde en sık rastlanan psikolojik hastalıklardan biri olan depresyon sizin de kapınızı her an çalabilir! Depresyonun kadınlarda erkeklere oranla iki kat fazla göründüğünü belirten uzmanlar uyarıyor!
10 1

Depresyon nedir?


Depresyon yaygın bir tıbbi hastalıktır. Depresyon zayıflık veya tembellik değildir. İrade sorunu değildir. Her üzüntü depresyon olamaz. Her yaşta, cinsiyette ve sosyoekonomik düzeyde görülebilir. Yaygınlık kadınlarda erkekler ile kıyaslandığında iki kat daha fazladır.
10 2

İyileşir mi?


Tedavi edilmediği takdirde depresyonun şiddeti artabilir, kronikleşebilir ya da intihar ile sonuçlanabilir. Depresyon iyileştikten sonra yineleyebilir. Bu nedenle bir kez depresyon geçiren kişilerin tekrar depresyon geçirme olasılığı yüksektir; ancak bu yeni atak da tedavi ile düzelebilmektedir. Depresyon iyileşen bir hastalıktır.
10 3

Sonuçları nelerdir?


Depresyon kişiye, ailesine ve topluma önemli yük getirir. Kişinin yaşam kalitesi düşer, üretkenliği azalır. Kişi sosyal ve ekonomik kayıplara uğrar. İşine gidemez, işe gitse bile verimliliği azalmıştır. Çevresi ile ilişkileri bozulur, ailesi ile sorunlar yaşar.
10 4