Fazla yedikten sonra hangi besinler tüketilmeli?

Yemeği fazla kaçırdıktan sonra hengi yiyecekleri tüketmelisiniz? İşte zengin bir öğünden öç almanın yolları!


Hepimiz fazla yemek yediğimiz bir öğünün ardından pişmanlık yaşıyoruz.

Vücudunuza yüklediğiniz fazla kalorili yiyecekler sindirilirken ortaya çıkan zararlı radikallerin verdiği hasarı onarmaya çalışan bedeniniz, daha fazla çalışmaya zorlanıyor.

Zararlı yiyeceklerin sindirimi sırasında ortaya çıkan serbest radikaller, hücrelerinize hücum ederek kalp, diyabet ve kanser gibi kronik hastalıkların oluşmasına neden oluyor.

Ve tabii ki, ne kadar çok yemek yersek, o kadar çok radikal üretiyoruz.

İşte size iyi haber! Yemeği fazla kaçırdıktan sonra bu durumu telafi etmenin oldukça lezzetli bir formülü var!

İşte menünüze eklemeniz gereken 5 yiyecek!
6 1

Yemeği fazla kaçırdığınızda portakal suyu için. Portakal suyunun içindeki antioksidan benzeri bir içerik olan flanoid, kalorilerin kalbe zararlı etkilerini önleyebilir.

2010 yılında American Journal of Clinical Nutrition tarafından yapılan bir araştırmada yüksek kalorili ve yağlı bir kahvaltıyla birlikte portakal suyu içen kişilerde zararlı serbest radikallere daha düşük oranlarda rastlandığı görülüyor.
6 2

Eğer kalorili bir öğün yediyseniz, arkasından meyve yiyebilirsiniz.

Antioksidan açısından zengin olan böğürtlen, üzüm, kivi ve kirazlar, yemek yedikten sonra ortaya çıkan zararlı serbest radikalleri azaltan etiye sahip.

Antioksidan açısından zengin sebze ve meyveleri tüketmeden yalnızca bol kalorili yemekleri tüketmek zaman içinde sağlığınızı kötü yönde etkiler.
6 3

Yemekle birlikte tüketeceğiniz bir yemek kaşığı sirke kan şekerinizdeki yükselişi dengeleyebilir.

Salatanızın üzerine ekleyeceğiniz sirke bunun için yeterli.

Birçok kişinin kan şekeri hızla yükseldiğinde aynı hızla düşer ve bu dalgalanma acıkma hissini beraberinde getirir. Öğünlerinize sirke ekleyerek bunu engelleyebilrisiniz.
6 4