Fazla yemenin altında yatanlar



En sevdiğiniz yiyeceği gördüğünüzde çılgına dönüyor, ne yiyeceğinize karar veremediğinizden birden fazla mı sipariş veriyorsunuz? Ya da televizyon karşısında bilinçsizce önünüzdekini silip süpürüyor musunuz?

Sebebi ne olursa olsun ihtiyacınızdan fazlasını yemek son derece sağlıksızdır ve aşırı kilo alımına neden olur. Bu nedenle fazla yemenizin ardında yatanları bir an önce fark edin ve önlemini alın.
8 1

Sıkıntı


Kaç kere televizyon karşısına geçip, paket paket abur cubur bitirdiniz? Hatta bazen iş yerinde bile bir eliniz pakette bir eliniz klavyede olabilir.

Uzmanlar fazla yemenin altında yatan en önemli sebebin sıkıntı, yapacak enteresan bir şey bulamama ve mutsuzluk olduğunu söylüyor. Problemin kaynağını çözmeli ve kendinizi başka bir şey ile oyalamaya çalışmalısınız.
8 2

Hız


Yemeğinize yumuluyor ve 10 dakikada bitiriyor musunuz? Eğer bir tabağı 20 dakikadan kısa bir sürede bitiriyorsanız, fazla yiyor olabilirsiniz.

Yemeğinizi yavaşça, her lokmayı iyice çiğneyerek yemeyi deneyin. Hem yediğinizin lezzetine daha iyi varır, hem de fazla yemekten kurtulmuş olursunuz.
8 3

Çevre


Bazen sağlıklı bir diyetin içersinde olduğunuz halde kendinizi arkadaşlarınızla bir restoranda gözünüzü yağlı yiyeceklere dikmiş bir halde bulabilirsiniz.

Bundan kaçınmak için arkadaşlarınızdan vazgeçmeniz grekmiyor, sadece kendinize bunun bir amaç için olduğunu, sağlıklı ve fit bir vücuda kavuşmanız için sabretmeniz gerektiğini hatırlatın.
8 4