Kış meyvelerinin faydaları

...


Elma içerdiği E ve C vitaminleri gibi antioksidan öğeler ile bağışıklılık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direnci artırmaktadır. Potasyum içeriği de oldukça zengin olan elma bu özelliği ile de bağırsak faaliyetlerini düzenlerken hücrelerarası besin iletiminin düzenlenmesine yardımcı olur.

Ayrıca elmanın oldukça zengin bir pektin kaynağı olması da kolesterolün düşürülmesinde ve kalp damar hastalıklarına karşı korunmadaki önemini göstermektedir. Yine zengin bir posa kaynağı olan elma bu özelliği ile de kabızlığın önlenmesinde ve doygunluk hissinin oluşmasında etkilidir
10 1

Yeşil elma, tam bir enerji kaynağı olup, içeriğinde barındırdığı yüksek oranda C vitaminiyle birlikte B1, B2, PP, B5, B9, Pro vitamin, A ve de E vitaminleri sayesinde son derece faydalı bir şifalı besindir. Yeşil elmada, vitaminler en çok bulunduğu yer, kabuk kısmının hemen altıdır.
10 2

Lif açısından da zengin bir besin olan kivi bağırsakları çalıştırarak sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler. Vücudu ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Nezle ve grip gibi soğuk algınlıklarına iyi gelir. Nefes açıcı etkisi ile astımlılara faydalıdır. Başta göğüs kanseri olmak üzere, kanser oluşumuna ve ilerlemesine karşı koruyucudur.
10 3

Muz özellikle mideye çok faydalıdır. Mideyi güçlendirir ve koruyucu etkilerinden dolayı, ülser ve gastrit rahatsızlığı olanlara çok iyi gelir. Kabızlığı giderir. Böbrek iltihabı ve bağırsak hastalıklarında da yararlıdır. Kandaki kolesterol oranını düşüren muz, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Rahatlatıcı etkileri ile stresi azaltır ve tansiyonu düşürür.
10 4