Fosfor mineralinin 7 sağlık faydası!

Fosforun sağlık faydalarını sizler için araştırdık. İşte sağlığımızın gizli kahramanı fosforun 7 muhteşem faydası!


Faydalı vitamin ve mineraller arasında arka sıralara atılan fosfor, en faydalı minerallerden biri. Vücuttaki en verimli 2. mineral olan fosfor, vücut ağırlığınızın %1`ini kaplıyor.

Vücudunuzda fosfor eksikliği meydana geldiğinde kemiklerde zayıflama, eklem ağrıları, diş çürümesi, iştahsızlık , halsizlik, kilo kaybı ve büyümenin dyrmasına neden olur.

Beslenme biçiminizde ufak değişiklikler yaparak tükettiğiniz yiyeceklerle fosfora gereken önemi verebilirsiniz...

İşte fosfor mineralinin 7 sağlık faydası...
10 1

Fosforun en temel görevlerinden biri kemiklerinizi güçlü kılmaktır. Vücudunuzda bulunan fosfor miktarının %85`i kemiklerinizde bulunur ve kalsiyumla birlikte kiklerinizi güçlendirir.

Fosfor açısından zengin bir beslenme şekli kemiklerinizdeki mineral yoğunluğunun azalmasını önlerken osteopeni ve osteoporoz gibi kemik rahatsızlıklarında kemik yoğunluğunu arttırır.
10 2

Fosfor minerali sindirim sistemi ve metabolizma için de oldukça önemlidir. Niyasin ve riboflavin, enerji, ruh hali ve nörolojik fonkiyonlar için gerekli B vitaminleridir.

Vücudun bu vitaminlerin emilimini gerçekleştirmek için fosfora ihtiyacı vardır. Fosfor eksikliği durumunda B vitamini ihtiyacı karşılanamaz.

Ayrıca fosfor hazımsızlık, ishal ve kabızlık gibi sindirim problemlerini de gidererek metabolizmanın düzgün işlemesini sağlar.
10 3

Vücudun düzgün işleyebilmesi için temel besin maddesi proteindir ve fosfor protein sentezinde oldukça önemli bir mineraldir.

Fosfor, vücudun proteinleri metabolize etmesine yardımcı olur ve protein hücre gelişimi ve onarımında kullanılır. Böylece vücut güçlenir ve istenmeyen bir kilo kaybının da önüne geçilir.
10 4