2015 Ramazan 14. gün iftar menüsü!

Bugün iftara ne pişirelim ? ELMAELMA sizin için güzel bir menü hazırladı. İşte tarifler...

1 kase brokoli, 2 tane kabak, yarım limon, 1 su bardak, et suyu, su, tuz

Üzeri için; 1 yemek kaşığı tereyağı

Tarifi

Öncelikle sıcak suyu tencereye alalım, yoğurt ve unu çırpalım üzerine limon suyunu ilave edelim. Soğuk su koyalım karıştıralım, daha sonra sıcak su ilave edelim karıştıralım, tencereye ilave edelim, et suyunu da katalım kaynamaya bırakalım.

Daha sonra incecik kıydığımız brokolileri ekleyelim, ince kıydığımız kabak ve tuzunu ayarlayalım. Brokoli ve kabak pişince ocaktan alalım. Servise sunacağımız zaman, tereyağını eritip brokoli çorbasının üzerine dökelim.
5 1

Sigara Böreği

Malzemeler

3 tane yufka, 250 gram beyaz peynir, 1 demet maydanoz, karabiber, sıvı yağ

Tarifi

Böreğin içini hazırlamak için, derin bir kapta ezilmiş beyaz penir, ince kıyılmış maydanoz ve karabiberi karıştıralım. Üç tane hazır yufkayı üst üste koyup ortadan ikiye katlayalım.
Sonra tekrar ikiye katlayalım. Şimdi yufka üçgen görünüyor bunu tepeden ikiye keselim.

Elde ettiğimiz küçük ücgen yufkalaların geniç kısmına peynirli harcı koyup yufkanın yanlarını içe kıvırıp rulo şeklinde saralım. En uç kısmına gelince hafifçe ıslatıp yapıştıralım.
Yağı iyice kızdırıp ruloları içine atıp kızarmasını bekleyelim.
5 2

Sarma Rosto

Malzemeler

1 adet sarma rosto, 
karabiber, tuz

Tarifi

Rosto veya nuarı birkaç yerinden delip tencereye koyun. Üzerine sıcak su, tuz koyup orta hararetli ateşte pişiriniz. Soğuyunca rostonun iplerini çözüp, parmak kalınlığın­da dilimlere kesip servis tabağına diziniz. Afiyet olsun!
5 3

Tiramisu

Malzemeler

1 adet pasta keki, 3 fincan şeker, 3 fincan un, 3 su bardağı süt, 1 yumurta, 1 adet nescafe, 1 adet labne peyniri, 1 paket kakao

Tarifi

Yumurtanı sarısı, şeker, süt ve unu çırpın. Ayrı bir kapta kremayı çırparak pişirin. Kremayı çok katı kıvama gelmeden altını söndürün ve soğumaya bırakın. Krema soğuduktan sonra içine labne peyniri ilave edip karıstırın. Nescafe'yi bir bardak sıcak suda eritip pasta kekinin birinci katını bardağın yarısını kullarak ıslatın. Bardağın diğer yarısını da pastanın ikinci katında kullanın. Hazırladığımız kremayı ikiye ayırın ve yarısı pastanın ara katına, diğer yarısını da en üstüne sürün. Son olarak üzerine kakao dökün.
5 4