Anksiyete hakkında bilmeniz gereken 7 şey!

Son günlerde kendinizi kötü mü hissediyorsunuz? İşte anksiyete bozuklukları hakkında bilmeniz gereken 7 önemli bilgi!

Birçoğumuz kendini önemli bir iş toplantısı, buluşma, iş görüşmesi gibi önemli durumlarda endişeli, gergin ve telaşlı hissediyor. Fakat anksiyete tüm bu hislerden çok daha farklı. Anksiyete hayatınıza belli bir neden olmaksızın dahil oluyor ve sizi ele geçiriyor. Birden bire birşeyler yolunda değilmiş gibi hissetmeye başlıyorsunuz ama hayatınızda neyin yolunda olmadığını bir türlü anlayamıyorsunuz. Konsantrasyonunuz bozuluyor, iş motivasyonunuz düşüyor, panik oluyor, kendinizi güvensiz hissediyor ve çok çabuk demoralize oluyorsunuz. İşte tüm bu belirtiler anksiyete bozukluğunun birer göstergesi. İçinizdeki korkular ve endişeler kontrolden çıkıyor ve günlük hayatını etkilemeye başlıyor. Eğer anksiyete bozukluğu yaşamınızı ele geçirmeye başladıysa, harekete geçme vakti gelmiş demektir!
8 1
Anksiyete bozukluğunun farklı çeşitleri var! Genel Anksiyete Bozukluğu, Sosyal Anksiyete Bozukluğu, Fobiler, Panik bozukluk, Travma Sonrası Stres Bozukluğu ya da Obsesif Kompulsif Bozukluk gibi farklı çeşitlerde görülebilir.
8 2
Anksiyete bozukluklarının fiziksel belirtileri de var. Baş dönmesi, terleme, baş ağrısı, karın ağrısı, kaslarda gerilme, titreme, uykusuzluk gibi fiziksel belirtiler de görülebilir.
8 3
İlk danışmanız gereken kişi mutlaka doktorunuz olmalı. Anksiyete bozukluklarını doktor kontrolünde önleyebilir ve tedavi edebilirsiniz. Eğer bu konulara ilgi duyuyorsanız psikoloji alanında yazılmış kitapları da okuyabilirsiniz.
8 4