Aşkın fazlası kalp krizine neden oluyor!

Uzmanlara göre incinmek, psikolojik travma, stres, aşırı heyecan ve aşk gibi metabolizmayı etkileyen ruhsal gerilimler kalp hastası yapabiliyor.

Tıp dünyasında yeni bir gelişme kaydedildi. Psikokardiyoloji ismindeki araştırma disiplini sayesinde, ruhsal gerilim yaşayan insanların herhangi bir fiziki sorunu olmadan da kalp rahatsızlığı yaşayabileceği bilimsel olarak kanıtlandı.
11 1
Yani gerilim, aşk, heyecan, üzüntü, huzursuzluk, yoğun stres, ağır psikolojik travmaların vücudun hormonal dengesini değiştirerek kalp hastalığına hatta kalp krizine neden olabileceği yönündeki genel algı psikokardiyoloji tarafından onaylandı.
11 2
Psikokardiyologlar kalbimizin ruh halimize göre çarptığını belirtiyor. Sevdiğimiz bir insanın resmi bize gösterilince nabzımız yükseliyor. Yine sevdiklerimize yakınlaştıkça vücudumuz aşk hormonu olarak da bilinen Oksitosin’i salgılıyor.
11 3
Bu hormon kan basıncını, nabzın atış sayısını düşürüyor ve korkuları azaltıyor. Uzmanlar, beynin kalple sıkı bir iletişim içinde çalıştığını ifade ederek sevinç, korku ve öfke durumalarında beynimizin, biz bilincinde olmadan sinir sistemi aracılığıyla mesajlar verdiğini, ardından kalbin hızlı bir çalışma temposu içerisine girdiğini söylüyor
11 4