Ayaklarıyla annesinin rahim duvarını delen bebek!

New England Tıp Dergisi’nde yayımlanan olay, herkesi şaşkına çevirdi.

33 yaşındaki bir kadın hamileliğinin 22’inci haftasında kontrol için hastaneye gitti. Rutin bir kontrolde yapılan ultrason ve MR görüntülemesi sıradışı durumu ortaya çıktı.
6 1
Doktorlar, annenin sol rahim duvarında 2.5 santimetrelik bir yırtık olduğunu ve bebeğin bacaklarının bu boşluktan dışarı çıktığını gördüler. Rahim ve amniyotik sıvı, bebeği dışarıdan gelecek darbelere karşı koruyor.
6 2
Bu nedenle yırtık, annenin ve bebeğin hayatını tehdit edebilirdi. Rahim duvarının bir noktadan yırtılması, anne rahminin tamamının zarar görmesine yol açabilirdi. Öte yandan “placenta accreta” adı verilen ve hem annenin hem de bebeğin yaşamını tehdit eden durum ortaya çıkabilir, doğumdan sonra aşırı kanamaya yol açabilirdi. Ayrıca anne gerekirse rahim ameliyatı olabilir, bu durumda erken doğum yapması gerekebilirdi.
6 3
Doktorlar çifti uyardı ancak çift hamileliğin devam etmesine karar verdi. Fransa'da bulunan Angers Üniversitesi Hastanesi'nden Dr. Pierre-Emmanuel Bouet, literatürde buna benzer sadece 26 vaka olduğunu belirtiyor ve daha önce hiç böyle bir durumla karşılaşmadığını söylüyor.
6 4