Başka bebeklerin başına gelmesin diye uyardılar!

Amerikalı Jessica ve Scott Walker çifti, ağlaması dinmeyen bebeklerinin ayağına bakınca ilginç bir durumla karşılaştı. Bu olayı, başka bebeklerin başına gelmemesi için sosyal medyada paylaşarak aileleri uyardılar…

ABD’nin Kansas eyaletinde yaşayan Scott ve Jessica Walker çiftinin, 2015’in Eylül ayında bebekleri Molly dünyaya geldi. Erken doğan Molly, doğumdan sonra bir takım komplikasyonlarla karşılaştı. 3 hafta hastanede tedavi gördü ve 5 aylık olduğunda da sağlıklı bir bebek haline geldi.
6 1
Walker çifti, bir gün yemeğe çıktıklarında Molly’nin huysuzlanmaya başladığını fark ettiler. Tüm kontrollerini yapmalarına rağmen bebekleri ağlamaya devam ediyordu.
6 2
Jessica, bebeğin rahatlaması için çoraplarını çıkardı ve tırnağında garip bir durumla karşılaştı. Bir parmağına saç teli dolanmıştı. Şiş ve kızarıktı. Ayrıca dolanan saç teli, küçük Molly’nin teninde kesiğe neden olmuştu.
6 3
Bu rahatsızlığın tıp dilindeki adı, saç-iplik turnike sendromu. Tanı ve uygun tedavide geç kalınması halinde fonksiyon, uzuv kaybı gibi ciddi sonuçları olabiliyor. Molly, şanslı bir bebekti. Çünkü ailesi ilk yardım konusunda bilinçliydi. Bebeğin ayağında kesiğe ve acıya neden olan saç telini çıkardılar.
6 4