Affedince vücudumuzda ne oluyor?

Affetmek bazen dünyanın en zor şeyi olabilir ama biraz gayret ederseniz bunun sizi iyileştirip özgürleştirdiğini görebilirsiniz.

Affetmediği her şeyin altında ezilir insan. Aynı zamanda affetmediğiniz kişileri kafanızda boşuna taşıyarak hamallık da yapmış olursunuz. Affetmemek bir ruhsal yük. İnsan duygusal olarak yeni insanlara açacak yer ve yeni ilişkileri yeşertecek ortam bulamaz hale gelir. Önce kendinizi sonra her şeyi affetmek, insanı özgürleştirir ve hafiflediğinizi hissedersiniz.
9 1
Affetmek neden zor? Çoğu insan affetmenin, nefret ettiği kişiyi suçsuz bulduğu anlamına geleceğini sanır. Oysa affetmek, geçmişteki kötü anıların ağırlığından onların yaşamınızı kontrol etmesinden kurtulmak demek. Affetmek, bir hatayı görmezden gelmek ve unutmak değil, yaşananları bir ders olarak görmek ve aynı tuzaklara düşmemektir. Peki affeden insanın vücudunda neler oluyor?
9 2
Kalp sağlığı iyiye gidiyor Yapılan birçok araştırma göre, affetmek uzun ve sağlıklı yaşamaya destek oluyor. San Diego Üniversitesi’nde 200 kişi üzerinde yapılan araştırmada, kendilerini üzen kişilere kin tutmayıp onları affedenlerin sağlıklarının olumlu yönde etkilendiği, affedenlerin kan basınçlarının düştüğü ve kalp sağlıklarının daha iyiye gittiği ortaya çıktı.
9 3
Affetmemek stres hormonunu arttırıyor Amerika’nın saygın dergilerinden Newsweek ‘in haberine göre, affedememe durumlarında stres hormonu olan kortizol seviyesi artıyor. Kalp hastalıkları, sinirsel bozukluk ve hafıza kaybı riski büyüyor. Bu konuda yapılan 1200 klinik araştırma, negatif duyguların insanın hem psikolojik hem de fiziksel sağlığına zarar verdiğini gösteriyor.
9 4