Bu hafta 10 yeni film vizyonda!

Merakla beklenen ‘Assassin's Creed’, Oscar’lı aktris Meryl Streep’in oynadığı ve Altın Küre’ye aday olan ‘Florence’, mesajları kartopu oyununa sığdırılmış ‘Kartopu Savaşları’nın da bulunduğu 10 film sinemaseverlerle buluşuyor.

Gizli Güzellik (Collateral Beauty) Şeytan Marka Giyer'den tanıdığımız David Frankel'in yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrolünde Will Smith yer alırken, kadrosunda usta oyuncu Helen Mirren, Edward Norton, Keira Knightley, Michael Peña, Naomie Harris, Jacob Latimore ve Kate Winslet yer alıyor. Manhattanlı bir reklam yöneticisi olan Howard'ın sakin ve güzel yaşamı, büyük bir trajedinin gerçekleşmesi ile değişir. Kendini insanlardan soyutlayan ve içine kapanan Howard, yakın arkadaşlarıyla bile iletişim kurmaktan kaçınmaya başlayınca, arkadaşları ona ulaşabilmek ve onu anlayabilmek için çaba göstermeye başlar. Howard içine sıkıştığı yalnızlığının içinde içini dökebilmek için aşka, ölüme ve zamana mektuplar yazmaya başlar. Ve günün birinde bu mektuplara karşılıklar almaya başlayınca, hayatın nasıl iç içe geçmiş ve kompleks bir ilerleyişi olduğunu keşfetmeye başlar...
10 1
Assassin's Creed Michael Lesslie’nin orijinal senaryosundan çekilen filmin yönetmen koltuğunda Justin Kurzel oturuyor. Filmin başrolündeki suikastçi Callum'u, Michael Fassbender canlandırıyor. Filmin oyuncu kadrosu Marion Cotillard, Jeremy Irons, Brendan Gleeson, Khalid Abdalla, Michael K. Williams gibi isimlerden oluşuyor. Genetik kodunun kilidini kırması ile atalarının hatıralarına erişim sağlayabilen Callum Lynch, 15. yüzyıl İspanya'sında yaşayan atası Aguilar'ın maceralarını kendi hafızalarında yer alacak kadar canlı bir şekilde deneyimler. Gizli bir topluluk olan Suikastçiler'in soyundan geldiğini öğrenen genç adam, yeni kazandığı beceriler ile baskıcı ve güçlü organizasyon Templer'ın karşısına çıkar. Callum, günümüzde de varolan Templar organizasyonunu alt etmek için geçmişindeki bilgi ve tecrübesini kullanacaktır.
10 2
Florence (Florence Foster Jenkins) Altın Küre’ye 4 dalda aday gösterilen filmin başrolünü Oscar’lı usta oyuncu Meryl Streep oynuyor. Filmde Streep'e Hugh Grant, Simon Helberg ve Rebecca Ferguson gibi ünlü oyuncular eşlik ediyor. Yönetmen koltuğunda ise bir başka usta oturuyor: Stephen Frears New York’lu, zengin bir kadın olan Florence Foster Jenkins'in büyük bir hayali vardır. O da bir opera şarkıcısı olmak. Piyasada ses getirmek için maddi olarak her şeye sahiptir, tek bir şey hariç: Florence’ın sesi çok kötüdür. Fakat Florence bunu pek de dert etmemektedir. Film opera sanatçısı olma hayali kuran, fakat kötü sesi sebebiyle bunu bir türlü başaramayan ünlü mirasçı Florance Foster Jenkins'in gerçek öyküsünü beyazperdeye taşıyor.
10 3
Meçhul Kız (La Fille Inconnue) Filmin yönetmenleri Jean Pierre Dardenne ile Luc Dardenne. Başrollerinde Adele Haenel, Olivier Bonnaud, Jeremie Renier, Fabrizio Rongione, Thomas Doret ve Louka Minnella oynuyor. Jenny, kamu yararına çalışabilmek için prestijli bir kariyerden vazgeçmiş idealist bir doktordur. Stresli ve yoğun bir gece nöbetinde dışardan gelen bazı sesleri yok sayar ve işine yoğunlaşır. Daha sonra polisten gelen ölüm haberiyle yıkılır. Dışarıdan gelen sesler Afrikalı genç bir kadına aittir ve yardım alamadığı için sabah ölü bulunmuştur. Suçluluk duygusuyla dolup taşan Jenny, kadının kim olduğunu araştırmaya başlar ve ailesine ulaşmayı hedefler. Bölgede yaşayan insanlarla iletişime geçtikte soruşturmanın derinliklerine sürüklenir.
10 4