Bu hafta 5 yeni film vizyonda!

Aralarında müthiş zeki üç kadının NASA’da büyük işler başarmasını konu alan ‘Gizli Sayılar’ ve bağımsız sinemanın usta yönetmeni Jim Jarmusch’un filmi 'Paterson'ın bulunduğu biri yerli, 5 film sinemaseverlerle buluşuyor.

Paterson Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Jim Jarmusch üstleniyor. Oyuncu kadrosunda ise Adam Driver, Golshifteh Farahani, Chasten Harmon ile Barry Shabaka Henley gibi isimler yer alıyor. Film, New Jersey eyaletinin Paterson kentinde otobüs şoförlüğü yaparak geçinen “yarı zamanlı şair” Paterson’ın gündelik yaşamına odaklanıyor. Paterson gün içerisinde basit rutini olan bir adamdır. Her gün şoförlük yaptığı otobüsüyle şehri turlar, akşam köpeğini gezdirdikten sonra bara gider, sevgilisi Laura ile sıradan ama huzurlu bir hayat sürdürür. Ve tüm bu süreçte basit ama etkileyici şiirler yazar. Laura ise evle sınırlandırdığı hayatına renk katmak için her gün farklı uğraşlar arayan, hafif çılgın bir kadındır. Paterson ve Laura farklı karakterlerine rağmen birlikte bir hayat sürdürmeyi başarırlar...
5 1
Gizli Sayılar (Hidden Figures) Dramatik-biyografik yapımların bir örneği olan filmin yönetmen koltuğunda Theodore Melfi'nin oturuyor. Filmin başrollerini Taraji P. Henson, Octavia Spencer ve Janelle Monáe üstlenirken filmin kadrosunda ise Kevin Costner, Kirsten Dunst, Jim Parsons, Mahershala Ali, Aldis Hodge ve Glen Powell gibi başarılı isimler yer alıyor. Katherine G. Johnson, Dorothy Vaughan ve Mary Jackson tarihin anlatılmayan hikayelerinden birine sahiptir. 3 siyahi kökenli kadın NASA'da büyük işlere imza atmaktalardır. Uzay ve bilimlerinin derinliklerindeki sorunları müthiş zekalarıyla çözmeye çalışan bu kadınlar gelmiş geçmiş en önemli NASA operasyonlarından birinde de büyük rol oynayacaklardır. Dünya yörüngesine çıkan ilk Amerikalı astronot John Glenn'in bütün dünyayı heyecana boğan operasyondaki her adımı bu 3 zeki bilim kadınının yardımıyla olacaktır.
5 2
Resident Evil: Son Bölüm (Resident Evil: The Final Chapter) Sinema tarihinin uzun soluklu serilerinden Resident Evil'ın son devam filmi olan yapımın yönetmenliğini bir kez daha Paul W.S. Anderson üstlendi. Oyuncu kadrosunda ise Milla Jovovich, Ali Larter, Shawn Roberts, Ruby Rose, Eoin Macken, Rola, Lee Joon-Gi, William Levy ve Iain Glen yer alıyor. Resident Evil 5: İntikam filmindeki olayların hemen ardından, Alice insanlığın zombilere karşı verdiği savaştan sağ olarak kurtulan tek kişi olmuştır. Şimdi ise kabusun başladığı yer olan Racoon Şehri’ndeki Kovan’a geri dönmek zorundadır. Umbrella Şirketi ise, kıyametten kurtulan son kişileri de yok etmek amacıyla Racoon Şehri’nde güçlerini son kez toplamaktadır. Zamana karşı yarış içinde Alice, eski arkadaşları ile birlikte yeni mutant yaratıklara karşı da bir savaş verecektir. Bu Alice'in insanlığı kurtarmak için verdiği en zor mücadele olacaktır.
5 3
Cereyan Yönetmenliğini ve senaristliğini ilk uzun metrajlı filmine imza atan Mert Dikmen'in üstlendiği psikolojik gerilim filminde Pınar Bibin ve Murat Yatman oyuncu kadrosundaki yegane isimler. Salih Bademci ise konuk oyuncu olarak filmde yer alıyor. Henüz 2. sınıfta psikoloji öğrencisi olan genç kadın Aylin, geceleri tanımadığı kişilerle internet üzerinden canlı bağlantı ile terapi yapmakta ve bunun kendisini geliştireceğini düşünmektedir. Bir gece onu Cavit isimli tuhaf bir adam arar. Kanser hastası olan 7 yaşındaki oğlunun ölümüne sebep olduğunu ve depresyondan kurtulamadığını söyler. Fakat tüm konuşmaları oldukça tutarsızdır. Aylin kopukluklar olan bağlantıda Cavit'i bir anlığına yanlış etkiler ve Cavit ile olan bağlantısını bir silah sesi tamamen kaybeder. Hayatından endişe duyduğu ve suçluluk hissettiği için Cavit’in evine giden Aylin'i pek de parlak olmayan bir süreç beklemektedir...
5 4