Bu hafta 5’i yerli 6 film vizyonda!

İlk gösterimi Kanada’da yapılan ve Antalya Film Festivali’nde yönetmen Yeşim Ustaoğlu’na ödül getiren ‘Tereddüt’ sinemaseverlerle buluşuyor.

TEREDDÜT (CLAIR-OBSCUR) Filmin yönetmen koltuğunda Yeşim Ustaoğlu oturuyor. Senaryo da Ustaoğlu’nun imzasını taşıyor. İlk gösterimi 11 Eylül'de Toronto Uluslararası Film Festivali'nde gerçekleştirilen film, 53. Uluslararası Antalya Film Festivali'nin Uluslararası Uzun Metraj Film kategorisinde, Film Yöneticileri Derneği En İyi Yönetmen, En iyi Kadın Oyuncu, En İyi Yönetmen ve En İyi Film ödüllerini aldı. Oyuncu kadrosunda, Okan Yalabık, Funda Eryiğit, Ecem Uzun, Mehmet Kurtuluş ve Metin Algüder gbi isimler yer alıyor. İstanbullu genç bir kadın psikiyatrist, tayinle geldiği ama şehre çok da uzak olmayan bir taşra kasabasında mecburi göreve başlar. Hafta çi görevine kasabada devam ederken, hafta sonları da İstanbul'daki evine gelir. Çekici kocası Cem ile dışardan kusursuz gibi görünen bir evlilik sürdürmektedir; ama içten içe ters giden bir şeylerin olduğunu hisseder... Öte yandan bir gün hastaneye getirilen küçük yaşta bir kadın hasta olan Elmas ile ilişkisi Şehnaz'a bambaşka bir kapı açarken, akli dengesini yitirmek üzere olan Elmas da Şehnaz'ın yardımıyla ruhundaki düğümleri bir bir çözecektir.
6 1
APTALLAR ÇETESİ (MASTERMINDS) Jared Hess'in yönetmen koltuğunda bulunduğu filmde Zach Galifianakis, Owen Wilson, Kristen Wiig, Jason Sudeikis, Ken Marino, Kate McKinnon ve Leslie Jones gibi oyuncular yer alıyor. 1997 yılında "Loomis Fargo & Company" adlı bir şirkette sürücü olarak görev yapan David Scott Ghannt'ın öyküsünün anlatıldığı filmde, tarihteki en büyük banka soygunlarından biri merkeze alınıyor. Çaldıkları 17.3 milyon dolar ile ortadan kaybolan soyguncu bir ekibin hikayesini beyaz perdeye taşıyan film, çok karakterli bir suç komedisi olarak öne çıkıyor.
6 2
SEN SAĞ BEN SELAMET Filmin yönetmen koltuğunda oturan Ersoy Güler, aynı zamanda senaristliğini de üstleniyor. Oyuncu kadrosunda ise Ufuk Özkan, Burçin Bildik, Tuvana Türkay, Lale Başar,Ayçin İnci, Hakan Karahan, Hasan Küçükçetin, Murat Kocacık, Müge Uzel, Gamze Aydoğdu, Emrah Özdilek ve Savaş Alp Başar yer alıyor. Cezaevinden tahliyesine iki gün kalan Selamet ile müebbet cezası olan koğuş arkadaşı Sansar, aynı yolun yolcularıdır. Sansar’ı, Sivas Kapalı Cezaevi’ne götürecek nakil aracı, Selamet’i de memleketine bırakacaktır. Bu yolun karşı yönden gelen bir başka yolcusu daha vardır; Goril Behlül. Araçlarının çarpışmasından sonra başlarından macera dolu komik olaylar geçecektir. Yolları sık sık kesişen bu üç kaçağın sürükleyici maceraları konu ediliyor.
6 3
OLDU MU ŞİMDİ? Yönetmenliğini Kenan Öztürk'ün yaptığı komedi filminin oyuncu kadrosunda Yavuz Seçkin,Orhan Aydın, Seda Güven, Serkan Şengül, Emre Mutlu, Oğuzhan Yıldız, Esra Sönmezler, Yakup Yavru gibi isimler yer alıyor. Hayatı yanlış anlaşılmalar yüzünden hep mahvolan Yaşar, sonuçta yine bir yanlış anlama sonucu hapse girer. Hapiste Ömer ile tanışır ve en yakın dost olurlar. İkili, hapisten çıktıktan sonra birçok defa dolandırıcılık işleri yapar. Fakat her defasında işler kötü gider ve tekrar hapse girerler. En son çıkışlarında bıkarlar ve tövbe ederler. Artık böyle işler yapmayacaklardır. Tövbe etmek için camiye gittikleri gün iyilik olsun diye kaldırdıkları cenaze başlarına talih kuşu gibi konar. Cenaze, “cenazemi kim kaldırırsa mal varlığımda onundur.” diyen ünlü ve zengin bir iş adamına aittir. Yaşar ve Ömer bir anda uluslararası nakliyat işi yapan tertemiz bir firmanın başına geçmiştir. Fakat işler o kadar temiz kalmayacaktır...
6 4