Bu hafta 8 yeni film vizyonda!

Türkiye'deki sinema salonlarında aralarında, 'Yaşamın Kıyısında' ve 'Lion' filmlerinin de bulunduğu biri yerli 8 film sinemaseverlerle buluşuyor.

Gecenin Kanunu (Live by Night) Dennis Lehan adlı suç romanından Ben Affleck tarafından senaryolaştırılıp beyazperdeye uyarlanan filmin yapımcıları arasında, Jennifer Davisson Killoran ve Affleck ile birlikte Leonardo DiCaprio da yer alıyor. Ben Affleck'in senaryosunu yazıp yönettiği ve başrolünde oynadığı filmde, başarılı oyuncuya Zoe Saldana, Scott Eastwood, Sienna Miller, Brendan Gleeson, Chris Cooper ve Elle Fanning gibi isimler eşlik ediyor. 1920'lerin Boston kentinde Joe Coughlin adında bir adam nam salmıştır. İçki yasağı halen devam etmekte ama illegal yollardan kırılmaktadır. Dürüst ve namuslu bir hayatı geride bırakan Joe, kendisine kötü şöhreti, gangster yaşamını seçer. Küçük yaştaki hırsızlık kariyerini geride bırakan adam artık şehrin en korkutucu gangsterlerine hizmet etmektedir. Joe, gangster olmanın ününü ve ganimetlerini sevmektedir fakat 'karanlık taraftaki' hayatın da ödenmesi gereken bir bedeli vardır. Üstelik Joe'nun babası şehir polisidir...
8 1
Altın (Gold) Başrollerini Matthew McConaughey, Édgar Ramírez ve Bryce Dallas Howard’ın paylaştığı filmin yönetmenliğini ise Stephen Gaghan üstleniyor. Gerçek bir hikâyeden esinlenen filmin senaryosunu Patrick Massett ve John Zinman kaleme aldı. Altın, babası gibi dağlara çıkıp servetini topraktan arayan, madencilik işinde tecrübeli Kenny Wells’i anlatıyor. Şanssız adam olan Kenny Wells bir jeolog olan Michael Acosta ile ekip olup Endonezya’nın keşfedilmemiş ormanlarında altın aramaya koyulur. Altın bulmak zordur fakat altını Wall Street'in en güçlü kurumları arasında elinde tutmak daha da zor olacaktır. Madencilik işi büyük zenginler yarattığı gibi büyük hayal kırıklıkları da yaratabilir fakat bu yoldan Kenny’i sadece ölüm ayırabilir.
8 2
Toni Erdmann Filmin başrollerinde Peter Simonischek, Sandra Hüller, Michael Wittenborn, Trystan Pütter, Ingrid Bisu ile Thomas Loibl yer alıyor. Maren Ade'nin yazıp yönettiği ve Cannes Film Festivali tarihinin en iyi eleştiri alan filmlerinden biri olan "Toni Erdmann", hayatı tiye almaya kendini adamış, uçarı bir babanın beyaz yaka kızıyla buzları eritme çabasını anlatıyor. Bir baba habersizce yurtdışındaki kızını ziyarete gider. Kızının neşesini kaybettiğine inanır ve ona sürekli sürprizler ve şakalarla yaklaşmaya çalışır.
8 3
Yaşamın Kıyısında (Manchester by the Sea) Filmin yönetmenliğini ve senaryosunu New York Çeteleri filminin de senaristi olan Kenneth Lonergan üstleniyor. Başrolü Casey Affleck üstlenirken, kadroda kendisine Michelle Williams, Kyle Chandler, Gretchen Mol ve Lucas Hedges gibi oyuncular eşlik ediyor. Lee Chandler, sıhhi tesisat, elektrik, kapıcılık gibi sıradan işler yaparak, tek göz bir evde yalnız başına yaşayan bir adamdır. Doğup büyüdüğü ama uzun zamandır uğramadığı kentten bir gün acil bir telefon alır. Kalp hastası abisi hastaneye kaldırılmıştır ve durum ciddidir. Lee kafasında endişeler ve soru işaretleri ile yola koyulur. Hastanede alacağı haberle birlikte de hayatı değişecektir.
8 4