Bu hafta vizyona giren filmler!

Sinemalarda 12 Şubat haftası 7 film vizyona giriyor. Bunların arasında 4 dalda Oscar adayı olan 'The Danish Girl' de bulunuyor.

Aşkın Seçimi (The Choice) Nicholas Sparks'ın çok satan romanından uyarlanan The Choice'un yönetmenliğini Ross Katz üstlenirken, filmin başrollerinde Alexandra Daddario, Benjamin Walker, Maggie Grace, Teresa Palmer, Tom Wilkinson yer alıyor. Enerjik tıp öğrencisi Gabby Holland’ın, kadınların karşı koyamadığı Travis Shaw’a komşu olması, ikiliyi asla hayal edemeyecekleri romantik bir yolculuğa sürükler. Travis, oldum olası bir kadınla ciddi bir ilişki yaşamanın rahat yaşam tarzını kısıtlayacağına inanmaktadır. Gabby ise uzun soluklu bir ilişki yaşamakta olduğu erkek arkadaşıyla hayatını birleştirmek üzeredir. Ta ki karşı koyulmaz bir arzu, aykırı çiftin itinayla planlanmış hayatlarını alt üst edene kadar… Fırtınalı bir flört döneminin ardından Gabby ve Travis evlenip, el ele yürüyen ve her kararı birlikte alan bir aile kurar, bir gün içlerinden biri hayatlarının en önemli seçimini tek başına yapmak zorunda kalana kadar…
7 1
Danimarkalı Kız (The Danish Girl) David Ebershoff’un aynı isimli kitabından uyarlanan Danimarkalı Kız, Lili Elbe ve Gerda Wegener’in gerçek yaşamlarından esinlenen çarpıcı bir aşk hikayesi. Yönetmeni Oscar ödüllü Tom Hooper olan film, Lili’nin bir transeksüel olarak çığır açan yolculuğunu ve Gerda ile olan evliliklerinin sıradışı öyküsünü anlatıyor. Filmin başrollerinde Oscar'lı oyuncu Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Ben Whishaw, Sebastian Koch, Amber Heard ve Matthias Schoenaerts yer alıyor. Danimarkalı Kız dört dalda Oscar'a aday. Beşinci filmini çeken İngiliz sinemacı Tom Hooperda “Danimarkalı Kız”da (The Danish Girl) bu resme katkıda bulunan bir iş çıkarıyor. Her toplumda, özellikle de ‘ilerleyememiş’, toplumlarda itilip kakılan trans bireylerin yazgısına dikkat çekiyor bu çalışma. Cinsiyet değiştirme, ameliyatlarının da ilk adımlarına uzanıyor film.
7 2
Sessiz Çığlık (Louder Than Bombs) Joachim Trier'in yönetmenliğini üstlendiği film, büyük bir ailenin yaşadığı acı bir kaybın ardından, bu çetin süreci aşma çabasını perdeye taşıyor. Filmin başrollerini Jesse Eisenberg, Isabelle Huppert, David Strathairn, Gabriel Bryne ve Amy Ryan paylaşıyor. Ölümünün üçüncü yılında fotoğrafçı Isabelle Reed’in anısına düzenlenen fotoğraf sergisi, ailenin büyük oğlu Jonah’ın eve dönmesini sağlar. Jonah günlerini, görüşmekten kaçındığı babası Gene ve yıllardır görmediği kardeşi Condrad ile geçirmek zorunda kalır. Trafik kazasında kaybettiği eşinin gölgesi altındaki Gene, annelerini birbirinden çok farklı şekilde hatırlayan oğullarını aynı çatı altında toplar. Gene, bir yandan farklı sebeplerden kendisinden hoşlanmayan çocuklarıyla arasını düzeltmeye, bir yandan da iki oğlu arasındaki ilişkiyi kuvvetlendirmeye çalışır.
7 3
Dünyanın En Güzel Kokusu (Dünyanın En Güzel Kokusu) Uğur Yağcıoğlu’nun yazıp yönettiği “Dünyanın En Güzel Kokusu”nda Tuba Ünsal ve Rıza Kocaoğlu’nun yanı sıra; Burak Altay, Esra Ruşan, Nezih Tuncay, Feriha Eyüpoğlu, Açelya Akkoyun gibi güçlü oyuncular rol alıyor. Hakan evlilik bağının ilişkileri tükettiğine inanan, sürekli partner değiştiren bir şarkı sözü yazarıdır. Derya ise Hakan'ın hem en yakın arkadaşı, hem de zor gün dostudur. Karşılarına kim çıksa ilişki kurmakta zorlanan bu iki kişi bir yandan da çocuk özlemi çekmektedir. Hakan, Derya'ya bir gün evlenip beraber bir çocuk yapmayı teklif eder. Kaidelerine göre kurulmuş bir evlilikle, çocuk sahibi olduktan sonra ise ilişkilerine iki arkadaş olarak devam edeceklerdir. Derya başta tereddüt etse de sonrasında teklifi kabul eder. Peki, her şey planlandığı gibi mi gidecektir?
7 4