Bu hafta vizyona giren filmler!

Altın Küre’ye aday olan ‘Aşıklar Şehri’, Altın Palmiye ödüllü ‘Ben, Daniel Blake’ ve ‘Çin Seddi’ dikkat çeken yapımlar arasında.

Aşıklar Şehri ( La La Land) Oscar ödüllü Whiplash’in yazarı Damien Chazelle’in yazıp yönettiği bu romantik müzikalin başrollerinde Ryan Gosling ve Emma Stone yer alıyor. Hayatlarında yön bulmaya çalışan iki tutkulu insan Sebastian ve Mia'nın yolları, Los Angeles'ta trafiğin sıkışık olduğu bir gün kesişir. Her ikisi de sanat tutkunu olan bu iki insan, hayallerini gerçekleştirme yolunda düşe kalka ilerlemektedir. Sebastian gelenekseksel jazzın kolonlardan yükseldiği bir kulüp açma hayalinde, Mia ise kafesinde çalıştığı film platosunda kendine uygun tüm oyunculuk seçmelerine katılarak bir rol kapma telaşındadır. Bu iki insanın kalpleri birbiri için atmaya başladığında ortaya çıkan manzarayı hayat şartları bozacak, onları yavaş yavaş hayallerinden uzaklaştırmaya başlayacaktır.
8 1
Ben, Daniel Blake ( I, Daniel Blake) Yönetmen koltuğunda Ken Loach oturuyor. Senaryosunu Paul Laverty'nin yazdığı dram türündeki filmin oyuncu kadrosunda ise Dave Johns, Hayley Squires, Dylan McKiernan, Briana Shann, Mick Laffey, Harriet Ghost, Helen Dixon, Bryn Jones, Laura Jane Barnes, Kema Sikazwe, Steven Richens gibi isimler yer alıyor. Film, 2016 yılında Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye dahil olmak üzere 3 ödül birden aldı. Daniel Blake, New Castle’da yaşayan bir marangozdur. Fakat ciddi sağlık sorunu nedeniyle çalışamamaktadır. Hayatında ilk kez “işsizlik fonuna” başvuran Daniel, gerçekten hasta olduğunu bürokrasiye kanıtlamaya çalışır. Ama sistemin çarpıklığı nedeniyle devlet yardımı da alamaz ve yeniden iş aramak zorunda kalır. Daniel bu zorlu süreçte Katie adında bir anne ve onun küçük çocuklarıyla dostluk kurar. Kendisi gibi bozuk sistemle ve boğucu bürokrasiyle mücadele eden ve iki çocuğuna tek başına bakan genç Katie ile yoldaş olacaktır... Fakat sosyal yardım tablosu hiç de toz pembe değildir...
8 2
Çin Seddi (The Great Wall) Başrolünde Jason Bourne rolü ile ikonik hale gelen Matt Damon'ın yer aldığı Çin Seddi, bir tarihi-fantastik türü örneği. Yönetmen koltuğunda Zhang Yimou oturuyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise Jing Tian, Pedro Pascal, Willem Dafoe, Hanyu Zhang, Eddie Peng, Lu Han, Kenny Lin, Junkai Wang, Zheng Kai, Cheney Chen, Xuan Huang ve Andy Lau yer alıyor. Uzak Asya'ya, barutu bulup Avrupa'ya götürebilmek amacıyla giden kervan önce bir çetenin, sonra da bilmedikleri bir canavarın saldırısına uğrayınca sadece William Garin (Matt Damon) ve Pero Tovar (Pedro Pascal) hayatta kalır. İkili daha sonra Çinli askerler tarafından yakalanır. Burada, karşılaştıkları canavarın "taotie" adlı çok güçlü ve aynı zamanda akıllı bir yaratığa ait olduğunu, her 60 yılda bir Çin Seddi'ne saldırdıklarını ve yakın zamanda gelmesi beklenen yeni bir saldırı için hazırlıklar yapıldığını öğrenirler. Canavarın bir elini kılıcıyla koparmayı başarmış William, hem savunma hattına yardımcı olmaya çalışacak, hem de buralara asıl gelme amacı olan barutu ele geçirme düşüncesini aklından çıkarmayacaktır. Film, insanlığın elinden çıkan en muazzam yapılardan biri olan Çin Seddi'nde geçiyor. Tamamı Çin sınırları içinde çekilmiş en yüksek bütçeli film olan Çin Seddi, 150 milyon $'a yakın bir bütçeyle çekildi.
8 3
Şeytanın Oğlu (Incarnate) Başrolünde Aaron Eckhart’ın yer aldığı filmin yönetmeni “San Andreas Fayı”nı da yöneten Brad Peyton. “Ruhlar Bölgesi”, “Paranormal Aktivite” ve “Arınma Gecesi” gibi filmlerin arkasındaki ekibin elinden çıkan filmin başrollerinde Aaron Eckhart, John Pirruccello ve Catalina Sandino Moreno gibi isimler yer alıyor. Vahim bir kaza sebebiyle tekerlekli sandalyeye mahkum olarak yaşayan Dr. Seth Ember’ın çok özel bir yeteneği vardır. Ruhu şeytan tarafından ele geçirilen insanları, onların zihinlerine girerek kurtarabilmektedir. 11 yaşında bir çocuğa yardım etmesi için çağırılınca hiç tereddüt etmeyen doktoru çocuğun zihninde gördüğü şey şaşkına çevirir. Rastladığı şeytan, seneler önce doktorun eşi ve çocuğunun ölümüne sebep olanın ta kendisidir. Doktor, artık hem kendi intikamını almak hem de şeytanın çocuğu öldürmesini engellemek için amansız bir savaş verecektir...
8 4