Bu hafta vizyona giren filmler!

Bütçesiyle çok konuşulan, Oscarlı oyuncu Jennifer Lawrence’ın oynadığı ‘Uzay Yolcuları' filminin de bulunduğu 3’ü yerli 8 film gösterimde.

Uzay Yolcuları (Passengers) Yönetmenliğini Enigma filmi ile beğeni toplayan Morten Tyldum üstlendiği yapımın senaryosu ile Doctor Strange'in senaryosunu kaleme alan Jon Spaihts'e ait. Başrollerinde Oscar ödüllü oyuncu Jennifer Lawrence ve Galaksinin Koruyucuları'ndaki Starlord'u canlandıran Chris Pratt yer alıyor. Bilim kurgu türündeki film bir uzay gemisinde, vaktinden yıllar önce uyanan iki insanın gizemli macerasını ele alıyor. Aurora ve Jim, 120 yıl boyunca uyuyarak dünyadan başka bir gezegene doğru yol aldıkları uzay gemisindeki binlerce yolcudan ikisidir. Uyku kabinleri onları uyanmaları gerekenden 90 yıl önce uyandırınca diğer insanların kaderini değiştirmek zorunda kalacaklardır.
8 1
Hep Yek 2 ‘Hep Yek’ filminin devamı olan yapımın senaryosu Orçun Benli, Bilal Kalyoncu ve Şükrü Üçpınar’ın imzsını taşıyor. Yönetmen koltuğuna ise Orçun Benli oturuyor. Filmin oyuncu kadrosunda Gökhan Yıkılkan, Ulaş Torun, Gürkan Uygun, Tuna Orhan, Deniz Uğur, Ali Çatalbaş, Cenk Ertan gibi isimleri yer alıyor. Gürkan ile Altan, Cevat Bakır'ın eline feci düşmüştür. Zira ilk filmde kendisini kazıklayan Şahin'i öldüren Cevat Bakır, Altan ile Gürkan'ı tek bir şartla affedecektir: Şahin'in cesedini bir an önce ortadan kaldırmaları gerekmektedir. Fakat bu işi fark edilmeden ve tereyağından kıl çeker gibi yapmak zorundadırlar. İki kafadar bu zorlu görevi elbette ki ellerine yüzlerine bulaştıracak, yine beladan belaya sürüklenecek ve peşlerine ülkenin en psikopat ve tehlikeli adamlarını takmayı başaracaklardır.
8 2
American Honey Sasha Lane, Shia LaBeouf, Riley Keough ile McCaul Lombardi'nin rol aldığı filmin yönetmen koltuğunda Andrea Arnold oturuyor. İlk kez gösterildiği 69. Cannes Film Festivali'nden övgüler toplayarak Jüri Özel Ödülü'nü alan "American Honey", yoksulluğu geride bırakarak evden kaçan ve ABD'de şehir şehir dolaşarak dergi aboneliği satan bir grubun peşinde, uzun yolculuğa katılan genç bir kızın hayat hikayesine odaklanıyor.
8 3
Kabakçığın Hayatı (Ma Vie De Courgette) Senaryosunu Tomboy'un yönetmeni ve senaristi Céline Sciamma yazdı. Hem karanlık hem naif tarzıyla her yaştan izleyiciye hitap eden film, dünya prömiyerini Cannes'ın "Yönetmenlerin 15 Günü" bölümünde yaptı. Ayrıca dünyanın en saygın canlandırma festivallerinden Annecy’de En İyi Film ve İzleyici ödülleri kazandı. Courgette, 9 yaşındaki çocuğun takma adıdır. Annesinin ani ölümünden sonra bir polis memuru olan Raymond yetimhanede Courgette ile ilgilenmektedir. Başlarda Courgette bu yeri düşmanca ve yabancı olarak görse de polis memurunun da yardımıyla yeni arkadaşlar edinecek, güvenmeyi, kendine yeni aile kurmayı ve gerçek sevgiyi öğrenecektir.
8 4