Bu hafta vizyona giren filmler!

Türkiye sinema salonlarında bu hafta aralarında çok sayıda ödül alan ‘Ay Işığı’ ve ‘Recep İvedik 5’in de bulunduğu 3 film sinemaseverlerle buluşuyor.

Ay Işığı (Moonlight) "En İyi Film" dalında Altın Küre Ödülü'nü kazanan, "En İyi Film" ve "En İyi Yönetmen" dahil 8 dalda Oscar adaylığı bulunan "Ay Işığı", şu ana kadar kazandığı 100'ün üzerinde ödül ile merakla beklenen yapımlardan biri. Filmin yönetmen koltuğunda Barry Jenkins oturuyor. Senaristliğini de Barry Jenkins’in üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda ise Mahershala Ali, Shariff Earp, Duan Sanderson Janelle Monáe ve Naomie Harris gibi isimler bulunuyor. Barry Jenkins'in Telluride Film Festivali'ndeki prömiyeri ile birlikte ses getiren filmi, Miami'de yoksul bir mahallede büyüyen Chiron adlı bir adamın gençlikten yetişkinliğe, hayatının çarpıcı anlarını gözler önüne seriyor. Filmde Chiron'un hayatının 3 dönemi anlatılıyor: Miami'de uyuşturucu bağımlısı ve ihmalkar annesi Paula ile birlikte yaşayan küçük Chiron'un çocukluk dönemi, etrafındaki yaşıtları tarafından sürekli fiziksel ve sözlü tacize maruz kaldığı ergenlik dönemi ve Atlanta'da uyuşturucu satıcılığı yaptığı yetişkinlik dönemi. Film, genç bir insanın hayatının farklı dönemlerini, toplumda yer bulma çabasını ve kendi kimliğini kabullenme sürecini işliyor.
3 1
Recep İvedik 5 Filmin yönetmenliğini yine Togan Gökbakar üstlenirken, başrolde Şahan Gökbakar'a Orkan Varan ve Deniz Ceylan isimleri eşlik ediyor. Çekimleri İstanbul, Antalya ve Üsküp'te geçen film, bir spor organizasyona katılacak ekibin karşılaştığı talihsiz olay sonrası yaşanan maceraları konu alıyor. Recep bu sefer yanındaki ekiple birlikte yarım kalan önemli bir işi tamamlamak için yollara dökülüyor. Çeşitli spor dallarında profesyonel olarak ter döken genç sporcuları müsabakalara taşımayı görev edinen İvedik, kaş yaparken yine göz çıkartıyor ve Türkiye'yi atletizm, boks, güreş vb. sporlarda temsil etmek İvedik ve ekibine düşüyor!
3 2
Parçalanmış (Split) Başrollerini X-Men serisinin genç Charles Xavier'ı James McAvoy, The Witch ile yıldızı parlayan Anya Taylor-Joy ve Betty Buckley'nin üstlendiği filmin yönetmen, senarist ve yapımcılığını gerilim filmlerinin yönetmeni M. Night Shyamalan yapıyor. Çoklu Kişilik Bozukluğu'ndan mustarip genç adam Kevin'ın 23 ayrı alter egosu vardır. Bu alter egoları arasında en baskın olanı da suça meyilli olan bir karakterdir. Market çıkışında 3 kız kardeşi kaçıran Kevin onları bodrumuna hapseder. Farklı alter egoları aracılığıyla kızlarla farklı ilişkiler kuran adam kızların varlığı ile yavaş yavaş dağılmaya başlar. Farklı alter egolarının çarpışması ile iyice kafası karışmaya başlayan Kevin tehlikeli bir hal alır. Kızlar kurtulmanın yolunu ararken hem Kevin'ın tehlikeli alter egolarını tetiklemekten kaçınmaya hem de onun iyi niyetli alter egoları aracılığıyla kaçış yolunu bulmaya çalışırlar.
3 3