Bu hafta vizyona giren filmler!

Aralarında ‘Karayip Korsanları: Salazar'ın İntikamı', Emir Kusturica ve Monica Bellucci’nin oynadığı ‘Aşk ve Savaş’ ile ‘Yarının Adı Başka’nın da yer aldığı 9 film sinemaseverle buluşuyor.

Aşk ve Savaş (Na mlečnom putu) Usta yönetmen Emir Kusturica'nın yazıp yönettiği, aynı zamanda başrolünü ünlü aktris Monica Bellucci ile paylaştığı filmin konusu, Bosna Savaşı sırasında filizlenen bir aşk öyküsü. Bosna Savaşı yıllarında ve bahar mevsiminde bir sütçü, vızıldayan mermiler arasında cepheye süt taşırken aydınlık ve huzurlu bir yaşamın hayallerini kurmaktadır. Köye gelen gizemli bir İtalyan kadına aşık olmasıyla alt üst olan hayatı, onu tutku dolu, yasaklı bir ilişkiye sürükler.
9 1
Karayip Korsanları: Salazar'ın İntikamı (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales) Filmin yönetmen koltuğunda Espen Sandberg ve Joachim Ronning ikilisi oturuyor. Senaryo Jeff Nathanson’a emanet. Oyuncu kadrosunda ise Johnny Depp ve Javier Bardem başı çekerken kendilerine Brenton Thwaites, Kevin R. McNally, Kaya Scodelario, Golshifteh Farahani, Stephen Graham, David Wenham ve Geoffrey Rush eşlik ediyor. Çılgın maceraları ile bilinen, kaptanların şahı ama bir o kadar talihsiz Jack Sparrow, yelken açtığı sularda yaklaşan kötü rüzgarları hisseder. Korkunç Kaptan Salazar'ın yönetimindeki ölümcül hayalet korsanlar, denizdeki tüm korsanları öldürerek Şeytan Üçgeni’nden kaçmayı başarmıştır; hayatta kalan tek korsan kaptan ise Jack'tir. Jack, Salazar'ın gazabından ve intikamından kurtulmak için Poseidon Asası’nın peşine düşer. Bu efsanevi asayı bulmak içinse güzel ve zeki gökbilimci Carina Smyth ve Kraliyet Donanması'ndan dik başlı, genç bir denizci olan Henry ile zorlu bir anlaşma yapar. Küçük ve külüstür gemisi Dying Gull’un dümenindeki Jack Sparrow, hem kötü kaderini tersine çevirmenin hem de şimdiye dek karşına çıkan en dişli ve korkunç düşmandan kurtulmanın yollarını arayacaktır.
9 2
Yarının Adı Başka Dram ve aşk türündeki yapımın yönetmen koltuğunda Mustafa Yıldız Delazy ve Moharram Zeinalzadeh beraber oturuyor. Filmin başrollerini ise Fırat Tanış, Zelal Dede, Metin Keçeli ve Volkan Keskin paylaşıyor. Çekimleri Van'ın Edremit ilçesinde yapılan Türkiye-İran ortak yapımı film, aşık olduğu kadını korumaya çalışan bir çobanın hikayesini odağına alıyor. Afgan, yaşlı bir bisikletçi olan Nesim’in oğlu uzun zaman önce İstanbul’a gelip yerleşmiştir. Yaşamını İstanbul'da sürdüren oğlu tam da düğün hazırlıkları esnasında ortadan kaybolur. Bu haberi alan Nesim, oğlunu bulmak için yollara düşer. Sınırda kaçak ve oldukça tehlikeli yollardan, başka mültecilerle geçerek Türkiye’ye girer. Fakat yol arkadaşlarını kaybedince bir sınır köyüne sığınır. Burada hayatta kalmanın bir yolunu ararken çobanlık yapan Mustafa ve onun yareni Zelal ile tanışır. Öte yandan Nesim'in peşine hiç beklenmedik adamlar düşecektir. Çoban Mustafa bir yandan Nesim'i korumaya çalışırken, bir yandan da aşkına sahip çıkmaya çabalar.
9 3
Toz Gözde Kural'ın senaryosunu yazıp yönettiği filmde Öykü Karayel, Beran Soysal ve Muhammed Cangören başrolleri üstlenirken, Afganistan sinemasının oyuncuları Abdul Qadir Farookh, Haji Gul Aser ve Masud Ahmadi de kadroda yer alıyor. Azra, ailesinin sır dolu geçmişinin izini sürerken; savaşın insanların kaderi üzerindeki etkilerini ve Afganistan’da yalnız bir kadın olarak çıktığı yolculuğu anlatan dram filmi Toz'un çekimleri İstanbul ve Afganistan'da gerçekleştirildi.
9 4