Çalışmayan ev kadınlarının gerçeklerini gözler önüne serdi!

Dünyanın öbür ucundan bir ev kadını, ‘bir iş yapmıyor, ev kadını kendisi’ düşüncesini kendi hayatındaki gerçekleri ortaya koyarak anlattı. Kadının paylaşımı yarım milyondan fazla beğeni alırken, 300 binden fazla paylaşıldı.

ABD’nin Florida eyaletinde yaşayan bir dövme sanatçısı Ryshell Castleberry bir ev kadını. Çocukları da olan Castleberry, her gün kendisine yöneltilen ‘ama bütün gün ne yapıyorsun canım sen?’ sorusundan bıkmış olacak ki, bir paylaşımla hayatındaki gerçekleri, aslında ne kadar çok iş yaptığını anlatmış. Ryshell Castleberry’in kendi Facebook hesabı üzerinden yaptığı bu uzun paylaşım bir erkek eş ve psikolog arasında geçen hayali bir sohbet olarak yazılmış.
9 1
İşte o paylaşım: Psikolog: Ne iş yapıyorsunuz Bay Rogers? Koca: Bir bankada çalışıyorum. Psikolog: Eşiniz? Koca: O çalışmıyor. Ev hanımı. Psikolog: Ailenizin kahvaltısını kim hazırlıyor? Koca: Eşim. Çünkü o çalışmıyor. Psikolog: Eşiniz sabah saat kaçta kalkıyor? Koca: Onun erken kalkması lazım çünkü her şeyin organize edilmesi gerekiyor. Çocukların öğle yemeğini ayarlıyor, onları giydirip saçlarını tarıyor. Kahvaltılarını yaptırıyor. Dişlerini fırçalayıp fırçalamadıklarını ve okul eşyalarını eksiksiz yanlarına aldıklarını kontrol ediyor. Bebeğimizi uyandırıyor, onun giysilerini değiştirip altını temizliyor. Emziriyor ve aynı zamanda atıştırmalıklar hazırlıyor.
9 2
Ev kadınlığının başlı başına bir iş kolu olduğunu anlatmaya şöyle devam ediyor: Psikolog: Çocuklarınız okula nasıl gidiyor? Koca: Eşim çalışmadığı için onları okula o götürüyor. Psikolog: Peki çocukları okula bıraktıktan sonra eşiniz ne yapıyor? Koca: Genellikle hazır dışarı çıkmışken başka bir iş varsa, bebeği arabadan fazla indir bindir olmasın diye, onu da halledeyim diye düşünmekle bayağı bir vakit harcıyor. Bu işler faturaları yatırmak ya da markete gitmek gibi işler olabiliyor. Bazen bir şeyleri unutursa bütün o araba yolculuğunu arka koltukta bebekle bir kez daha yapmak zorunda kalıyor. Eve dönebildiği zaman da bebeğin öğle yemeğini verip bir kez daha emziriyor, bezini değiştirip öğle uykusuna yatırıyor ki, mutfağı toparlayıp çamaşır yıkayıp, ev temizleyebilsin. Anladınız işte, çalışmıyor ya ondan. Psikolog: Peki akşam işten eve geldiğinizde siz ne yaparsınız? Koca: Dinlenirim tabii ki de. Bütün gün bankada çalışınca insan yorgun oluyor. Psikolog: Eşiniz akşamları ne yapar peki?
9 3
Koca: Akşam yemeğini pişirir, bana ve çocuklara yemek koyar, bulaşık yıkar, evi bir kez daha toparlar, köpeği dışarı çıkartır, yemekten kalan artıkları da toplar. Çocukların ödevlerine yardım ettikten sonra onların pijamalarını falan giydirir, yatmaya hazırlar, bir de bebeğin altını son kez temizler, hepsine ılık sütlerini verir, dişlerini fırçalattırır. Gece yattıktan sonra da biz dinlenirken o sık sık emzirmeye ya da bebeğin altını değiştirmeye kalkar. Çünkü sabahları işe gitmek için erken kalkması gerekmiyor.
9 4