Cinsel ilişki beyninize bakın aslında neler yapıyor!

Üniversite araştırmalarıyla, beynin cinsel ilişkiye tepkileri...


Cinsellik insan hayatında önemli yer tutan ve en merak edilen konulardan biri. Bilimadamları uzun yıllardır insanları bu kadar etkileyen cinselliği araştırıyor ancak üzerinde çalışılması pek de kolay bir konu olmadığı söylüyor.

Deneklerin beyinleri cinsel aktiviteler sırasında MRI makineleriyle incelenerek sonuçlara ulaşılmaya çalışılıyor.

Rutgers Üniversitesi'nden psikoloji profesörü Barry R. Komisaruk, cinselliğin beyni nasıl etkilediğini bulmanın cinsel ilişkileri geliştireceğini ve hatta sağlık üzerinde de birçok etkisi olacağını söylüyor.

İşte yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkan birkaç bilgi…
8 1

Seks uyuşturucu gibidir

Seks insanlara kendilerini iyi hissettirir, bu nedenle insanlar sürekli arzu içersindedir. Seksten alınan zevk dopamin hormonun salgılanmasıyla bağlantılıdır. Bu hormon beynin ödül merkezini harekete geçiren bir uyarıcı tepkidir.

UCLA David Geffen Tıp Okulu'ndan profesör Timothy Fong" Kokain kullanmak ve seks yapmak aynı şekilde hissettirmez ama beynin aynı bölgelerini harekete geçirebilir" diyor.
8 2

Seks antidepresan görevi görebilir

Albany Universitesi'nde 300 kadın üzerinde yapılan çalışmanın sonucunda, kondom kullanmadan seks yapan kadınların kullananlara göre daha az depresif olduğu ortaya çıktı.

Araştırmacılar, seminal sıvıda prostaglandin ve östrojen gibi antidepresan bileşenler bulunmasının birleşme sonrası vücudu olumlu etkilediğini düşünüyor. Güvenilir ilişki yaşayan çiftler için bu güzel bir durum ancak eğer bağlı olduğunuz güvenilir bir partneriniz yoksa bu riski almanıza değmez. Ruhsal halinizi başka yöntemlerde iyileştirebilirsiniz ancak hastalıklardan ve gebelikten korunamazsınız.
8 3

Bazen moral bozucu olabilir

Seks sırasında yaşadığınız muhteşem duygu sonrasında da sürüyor mu? Araştırmacılara göre 'seks-sonrası hüzün' gibi bir durumla karşılaşılabiliyor. Yapılan bir çalışmada kadınların 1/3'nün böyle bir üzüntü yaşayabildiği gözlemlendi. Bu üzüntünün nedeni tam bilinemese de, pişmanlık ya da yeterince sevilmeme hissinden kaynaklanabileceği düşünülüyor.
8 4