Cinsel ilişki sırasında vücutta oluşan 8 değişiklik!

Seks sırasında vücudunuzda ne gibi değişiklikler olduğunu biliyor musunuz? İşte vücudunuzun zevk dolu dokunuşlara verdiği tepkiler ve seks sırasında geçirdiği değişimler...


Seks sırasında yalnızca duygularınızın mı değiştiğini düşünüyorsunuz?

İçinizi eriten dokunuşlar yalnızca kendinizi muhteşem hissetmenizi sağlamakla kalmaz, vücudunuzda da bir takım değişiklikler yaratır.

Yatak odasındaki zevk dolu anlarda vücudunuzda meydana gelen değişimleri sizler için araştırdık. İşte vücudun seks sırasında geçirdiği 7 değişim..
9 1

Seks sırasında kalp atışları ve kan akışı hızlanır. Bu duruma bağlı olarak da vücut ısısı yükselir ve vücudun bazı bölgelerinde kızarıklıklar görülür. Halk arasında "Seks kızarıklığı" diye bilinen bu durum en çok yanaklarda belirginleşir.
9 2

Orgazm olmak da tıpkı meditasyon yapmak gibi zihninizin boşalmasını ve rahatlamanızı sağlar.

Kadın orgazmı bilim adamlarının sürekli yeni bir yönünü keşfettiği gizemli bir olay. Yapılan araştırmalar sonucunda beyindeki amigdala bölgesinin kadınlarda orgazm sırasında bir süre işlevsiz kaldığını ortaya koyuyor.

Orgazmdan etkilenerek işlevlerini yavaşlatan yalnızca beynimiz değil, vücudun diğer organları da orgazmla birlikte işlevlerini durduruyor.
9 3

Bir internet dergisinde yayınlanan seks araştırmasında, seks sırasında burnumuza gelen kötü kokuların ve terlemenin kişileri düşünüldüğü gibi negatif yönde etkilemediği kanıtlandı.

Seks sırasında terleyen ve kötü kokan partnerler birbirlerinden iğrenmiyor ve rahatsız olmuyorlar. Tam aksine terleme yoluyla etrafa yayılan feromonlar çiftleri birbirlerine daha da yakınlaştırır.
9 4