Cinsellik sonrası davranışlar ne anlatıyor?

Cinsellik sonrası davranışlarda salgılanan hormonun etkisi bulunsa da, tek başına davranışları açıklamada yeterli görülmüyor.

Cinsellik öncesi ve sonrasında kadınla erkeğin davranışları farklılık gösterebiliyor. Bu davranışlar kimi zaman çiftler arasında eleştirilere de neden olabiliyor. Psikiyatist ve Psikoterapist Yrd.Doç.Dr. Rıdvan Üney, cinsellik sonrası salgılanan oksitosin hormonunun davranışları belirlemede rol oynadığını ancak bu hormonun tek başına davranışları açıklamada yetersiz olabileceğini söylüyor. Yrd. Doç. Dr. Üney, cinsellik sonrası davranışların ne ifade ettiğini şöyle açıklıyor:
8 1
Kadınların cinsellik sonrası davranışları: Sarılmak Cinsellik sonrası sarılmak, kadınları daha güvende hissettiriyor. Esasen cinsellik öncesi gördüğü ilginin gerçekliğini sınama çabası olarak da değerlendirilebilir. İlişki hakkında konuşmak Genelde birbirlerine çok zaman ayırmayan çiftlerde, ya da erkeğin çok konuşkan olmadığı birlikteliklerde cinsellik sonrası konuşmak sık görülüyor. Esasen günlük koşuşturmalar esnasında ya da çocuklarla uğraşırken ihmal edilen duygusal yakınlığın değerlendirme zamanı olarak düşünüyor.
8 2
Kadın uzaklaşıyorsa Bu davranış eğer kadın cinsellik esnasında orgazm olmamışsa daha sık görülüyor. Kadın partneri tarafından önemsenmemişse, bu daha belirgin olarak gözlenebilir. Şu an ne düşünüyorsun sorusu Birçok kadın cinsel ilişki sonrası sessizliği, biraz önce yaşanan yoğunluğun karşı tarafça ne kadar değerli bulduğunu değerlendirmeye çalışır.
8 3
Hemen giyiniyorsa Kendi bedeni ile barışık olmayan ya da partnerinin böyle bir değerlendirmede bulunacağı endişesi taşıyan kadın, cinsellikten sonra çabucak giyinir. Ters davranıyorsa Cinsellikte orgazm olmayan ya da erkeğin daha bencil davrandığı ilişkilerde daha sık görülür. Ön sevişme yetersiz ise ya da erken boşalma durumlarında da bu davranış gözlemlenebilir.
8 4