Demiseksüelin 7 özelliği!

Seks yapma isteğinin olmaması veya cinsel isteksizlik pek çok insanda “Acaba bende bir eksiklik mi var?” duygusu uyandırabiliyor. Ancak bu durum her zaman bir sorunu işaret etmeyebiliyor.

Demiseksüellik nedir? Kısaca duyguların daha baskın olduğu bir durum demiseksüellik. Seks için önce kalbin sonra bedenin ikna olması gerekiyor. Birçoğu öncelikle “Bende bir sorun var” diye düşünmüş. Oysa psikologlara göre hiçbir sorunları yok! Demiseksüeller, sevişebilmek için sadece doğru kişiyi, ruh eşlerini bekliyorlar… Demiseksüel kişi, birine karşı güçlü duygusal bağlar hissetmedikçe sevişemiyor. Seks yapmak için önce karşısındakiyle derin duygusal bağ kurması gerekiyor. Kendilerine “demiseksüel” ya da seksüellikle aseksüellik arasındaki ayrımın, siyahla beyaz kadar açık olmadığını vurgulamak için “gri aseksüel” diyorlar.
8 1
Bir demiseksüelin sadece cinsel arzu için değil, yemeğe çıkmak veya birlikte bir şeyler içmek için bile karşısındakine derin duygular beslemesi gerekir. Demiseksüeller, önce tanımak ve birlikte vakit geçirmek ister. Ardından yakınlaşmayı tercih eder. Demiseksüelliğin en iyi tanımı belki de “Aşık olmadan sevişememek”tir.
8 2
Aseksüeller gibi seksi kötü görmezler. Bunu gerektiği şekilde yaşayabilirler.
8 3
Demiseksüel kişiler aseksüel değildir. Seks yapma arzusu için sadece daha fazlasına ihtiyaç duyarlar. Demiseksüeller, seksüeller gibi cinsel odaklı hareket etmezler, birinin sadece dış görünüşünden etkilendikleri için arzulamazlar.
8 4