Dikkat dikkat! Koç burcunda Dolunay meydana geliyor...

Astrolog Demet Baltacı, 16 Ekim'de sabah 06:50’de 23 derece Koç burcunda meydana gelecek olan Dolunay'ı yorumluyor. Bakalım Koç burcu Dolunayı bizleri nasıl etkileyecek?

16 Ekim'de sabah 06:50’de 23 derece Koç burcunda Dolunay meydana gelecek. Dolunaylar gizli olan konuların ortaya çıktığı, önemli farkındalıklar kazandığımız zamanlardır. Yeniayda başlamış bazı girişimlerimizin sonuçları görünür hale gelebilir. Dolunay öncesi ve sonrasında kendimizi sabırsız, heyecanlı ve huzursuz hissedebiliriz. Çabuk tepki gösterip, öfkelenebileceğimiz bir süreçte olacağız. Çevremizdeki kişilerle ilişkilerde daha dengeli ve anlayışlı olmaya çalışmalıyız.
19 1
Ateş elementinin ve öncü nitelikli burcu olan Koç liderleri, komutanları, yöneticileri, askerleri, polisleri, sporcuları, cerrahları, mühendisleri, mücadeleyi, rekabeti, yarışmayı, savaşı, demir, çelik sektörünü, ateş, yangın, silahlar, bıçaklar ve itfayecileri temsil eder. Bedenimizdeki baş, beyin, yüz ve yüzdeki organlar ile kan Koç burcu tarafından yönetilir. Bu bölgelerdeki rahatsızlıklar, kaza ve yaralanmalar da koç burcundaki dolunay dönemlerinde daha yoğun olabilir. Enerjiler hızlı, aktif, girişken olduğu için bu tutulmanın etkilerini de yaşamlarımızda ani, şiddetli ve şok edici bir şekilde deneyimleyebiliriz.
19 2
Uranüs ile birleşen dolunay huzursuz ve gergin enerjiler taşıyor. Gerek özel ilişkilerimiz gerekse toplumsal alanlarda ani olaylar, beklenmedik hızlı gelişmelerle karşılaşabiliriz. Problemli ilişkilerde yol ayrımlarına gidilebilir, ya da sürpriz ve ilginç bazı ilişkiler gündeme gelebilir. Bireysel istekler, özgürlükler, ortaklıklar, hak, eşitlik, adalet kavramlarının sorgulanacağı ve dikkate çekeceği bir süreçteyiz. Hukuksal davalar, mahkemeler, uluslararası ilişkiler, siyaset, diplomasi, muhalefet, açık düşmanlıklar, rekabet gibi kavramlarda kontrolü zor durumlar ortaya çıkabilir.
19 3
Dolunay Uranüs ile birlikte cüce gezegen Eris ile birleşiyor. Çılgın Uranüs'ü biliyoruz; enerjileri anlayabilmek için Eris'in mitolojik hikayesine de bakalım... ‘’Eris,Yunan mitolojisinde fitne ve fesat tanrıçası olarak bilinir. Eris, savaş tanrısı Ares'in kızkardeşidir. Truva Savaşı'nın çıkmasına yol açtığı anlatılır. Thetis’in zoraki olarak Peleus’la evlenmesi sırasında, düğüne bütün tanrılar davet edilmiş; ama fesat çıkartır korkusuyla, Eris’i düğüne çağırmamışlar. O da, üzerinde (en güzel olana) yazılı altın bir elmayı düğün alayının ortasına yuvarlayıvermiş. Zeus’un eşi Hera demiş ki, bu elma benim hakkım. Athena atılmış: nereden senin hakkın oluyormuş? Hiç de bile. Beni kastediyor o not. Afrodit şöyle bir gülümsemiş. Herkes bilir ki en güzel benim demiş. Bakmışlar olacak gibi değil, iyisi mi Zeus’a soralım demişler.
19 4