Modellerin pürüzsüz ciltlerinin sırrı ne?

Hepimizin imrenerek baktığı güzel modellerin, maruz kaldıkları yoğun makyaja rağmen ciltleri nasıl bu kadar pürüzsüz kalıyor merak ediyor musunuz?

Su Hepimizin bildiği gibi su içmek sağlığımız için çok önemli bir etkiye sahip. Uzmanlar su içmenin metabolizmamızı hızlandırıp kilo vermemizi sağladığını söylese de suyun cildimiz için de çok önemli bir rol oynadığını da söylemeden geçmiyorlar. Cildinizin sağlıklı bir şekilde görünmesi için cildinizi nemli tutmanız çok önemli. Bu nemliliği sağlamak istiyorsanız günde 1.5 - 2 litre su içmeniz gerekiyor. Dünyaca ünlü süpermodellerin ciltlerinin sırlarını anlatırken söylediği en kolay tavsiye çok fazla su içmek. Eğer günlük hayatınızda su içmeyi çok fazla tercih etmiyorsanız bunu kolaylaştırmak için sabah kahvenizi bir fincan yeşil çayla değiştirebilirsiniz. Yeşil çay antioksidanlar ve anti-inflamatuar içerdiği için cildinizi koruyacak özelliğe de sahiptir. Ayrıca ofisinizde masanızın üzerinde bir sürahi bulundurursanız gün içerisinde onu gördükçe su içme miktarınızı arttırabilirsiniz.
3 1
Uyku Küçükken annelerimizin bizleri uyutmak için yaptığı onca çaba o zamanlar bize çok saçma gelse de uykunun bizim için ne kadar önemli olduğunu şimdi yavaş yavaş anlıyoruz. Uyku, yalnızca bizim gün içinde konsantre olabilmemiz veya hormonlarımızı düzenlemek için değil, aynı zamanda cildinizin onarımının gerçekleştiği en önemli anlar biz uykudayken oluyor. Geceleri kaliteli bir uyku uyuduğunuzdan emin olun. Çarşaflarını haftada bir, yüksek ısıda yıkayın. Yastık kılıfları üzerindeki bakteriler alerji yapıp cildinizin tahriş olmasına neden olabilir. Şilteniz çok eskiyse değiştirin. Karanlık bir odada uyumaya çalışın. Çünkü melatonin dediğimiz ve bizim için çok önemli olan bu hormon geceleri sadece 23.00 ve 05.00 saatleri arasında ancak karanlık bir odada uyuyorsanız salgılanır. Derin bir uykuyla hem kendiniz hem de cildiniz dinlenir. Cildiniz için çok fazla bütçe ayırmak istemiyorsanız uykunuz dikkat ederek cildiniz koruyabilirsiniz.
3 2
Temizlik Temizlik cildimizi korumak için en önemli 3 kuraldan bir tanesi. Fakat temizlik işlemini yaparken her ne kadar temizleme aletleri ve sert fırçaların yüzümüzü daha çok temizleyeceğini düşünsek de aslında bunlar bizim cildimize zarar veriyor. Cildimizi en nazik, en hassas yollarla temizlemeye çalışın çünkü hızlı ve dikkatsizce yaptığımız yüz temizliği cildinizin daha çok yağlanmasına neden oluyor. Günlük cilt bakımı rutininizde nemlendiricilere, serumlara ve yüz yağlarına yer vermeniz gerektiğini hepimiz biliyoruz fakat cildimiz için doğru ürün kullanmak çok önemli. Temizliğinizi yaparken önce cilt tipinizi ve cildinizin ihtiyaçlarını belirleyip ona göre kullanacağınız ürünü seçmeniz cildinizin yaşlanmasını geciktirecek ve parlaklığını korumasını sağlayacak.
3 3