Erkekler ideal bir kadını neden terk eder?

İlişkide görünürde hiçbir problem ve kadının da hiçbir hatası yokken, bir gün erkeğin beklenmedik bir şekilde terk etmesinin sebebi ne olabilir? İşte yanıtları…

Ciddiye giden bir ilişkiden korktuğu için Erkekler genelde iyi kadınlara bağlanmaktan korkuyor, çekiniyor. Ciddi ve sürekli ilişki erkeklerin gözünü korkutuyor. Çünkü özgürlükleri onlar için çok önemli. Bu korkuyla karşılarına çıkan ideal kadını gördüklerinde ise ciddi ilişkinin kaçınılmaz son olduğunu biliyor ve bu yüzden korkusu artarak devam ediyor. En ufak bir hatada çıkış kapısını buluyor ve ayrılmak istiyor ya da 'sorun sende değil bende' cümleleriyle ilişkiyi bitiriyor.
4 1
Baskı ve yetersizlik hissettiği için Kaldırabileceğinden fazla duygusal talepler erkekleri yorabiliyor. Dengeyi iyi tutturmak kadın erkek ilişkilerinde oldukça önemli: Fazla ilgi, onu sürekli düzeltmeye çalışmak, daha fazla seks, daha fazla aşk, sürekli kontrol etmek gibi. Bu durumlarda partneriniz kendini baskı altında ve yetersiz hissederek terk etmeyi seçebilir.
4 2
Saygı görmediğini hissettiği için Erkek ya da kadın, hiç kimse kendisine saygı duymayan biriyle birlikte bir şey paylaşmak istemez. Bir erkek, kendisine saygı duymayan bir kadınla asla bir hayat kurmak istemez. Kadından destek görmek ve her zaman yanında olacağına güvenmek ister. Eğer bir erkeğin hayatında güçlü bir kadın varsa, hayata dair daha büyük riskleri göze alabilir ve kendini daha özgür hissedebilir. Ancak bunun dezavantajı da bulunuyor. Özgür hissederken saygı görmediğini düşünürse terk etmeyi düşünebilir.
4 3
İlişkide rekabeti kaldıramadığı için Arkadaşlarınızla beraberken bir konunun doğruluğu hakkında herkesin önünde tartışmak, partnerinizden fazla gelirinizin olması, neyi, ne zaman ve nerede yapacağınıza karar verirken baskın olmanız gibi ilişkiniz boyunca kontrolü elinizde tutmanız ilişkide rekabet doğurabilir. Sevgiliniz rakibiniz haline gelebilir. Bu durumda partneriniz hayatınızda yerinin olmadığını düşünebilir. Oysa ilişki, her iki tarafın da üstünlük sağlama çabasına girişeceği bir alan olmamalıdır. Her iki taraf kararları ortak vermelidir. Üstünlük kurma çabası her iki tarafı ve ilişkiyi yorabilir. Sonuçta bir gün partneriniz “Ayrılmak istiyorum” diyebilir.
4 4