Ev yapımı 3 nefis dondurma tarifi!

Ekmekten turşuya, sirkeden yoğurda artık pek çok yemeği dışarıdan almak yerine evde yapma trendine dondurma da dahil oldu. İşte evde kolayca yapabileceğiniz nefis dondurma tarifleri...

Üç malzemeli dondurma Malzemeler: 4 adet olgun muz, 1 yemek kaşığı bal, 7-8 adet ceviz içi Muzların kabuklarını soyup dilimleyin. Dilimlediğiniz muzları buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuda 1 gün, zamanınız azsa en az 4 saat bekletin. -Derin dondurucudan donmuş halde çıkardığınız muzları 1-2 dakika oda sıcaklığında bekletin, ardından mutfak robotunun içine alın.
8 1
-Muzları yavaş yavaş ezin ve muzlar krema kıvamına gelince içine balı ekleyip karıştırın. -Dilerseniz bu şekilde hafif kremamsı olarak kaselere alabilir, cevizle servis edebilirsiniz. -Daha soğuk olmasını isterseniz karışımı bir kaseye aktarıp üzerini cevizlerle süsledikten sonra derin dondurucuda 15 dakika kadar bekleterek tüketebilirsiniz.
8 2
Avokadolu çubuk dondurma tarifi Malzemeler: 3 adet orta boy olgun avokado, 2 yemek kaşığı bal, 200 ml. süt, 1/2 su bardağı sıvı krema, 1/4 adet taze sıkılmış lime suyu (yeşil limon) -Olgun avokadoları ikiye ayırıp içlerindeki çekirdekleri çıkarın. Yumuşak kısımlarını kabuk kısımlarından bir kaşık yardımıyla ayırıp mutfak robotuna alın. -Üzerine süt, bal, taze sıkılmış lime suyu ve sıvı kremayı ekleyip tüm malzemelerin karışmasını ve püre haline gelmesini sağlayın.
8 3
-Hazırladığınız bu püreyi dondurma kalıplarına pay edin. -Üst kısmını alüminyum folyo ile kapatıp ortalarına tahta dondurma çubuklarını geçirin. -Minimum 4 saat derin dondurucuda beklettikten yiyebilirsiniz.
8 4