Evlilik sürecini doğru yönetme önerileri!

Evlilik kararının alınması ile başlayan süreç, bazen sorunları da beraberinde getirebiliyor. Kimi zaman güç savaşlarına dönüşebiliyor. Bu süreci doğru yönetebilmeniz için Psikolog Emre Konuk’tan tavsiyeler…

Evlilik insan hayatındaki önemli aşamalardan biri. Doğru kararlar almak için herkesin aynı şekilde uygulayabileceği kuralları da bulunmuyor. Özellikle genç evlilerin geldikleri aileyle ilgili yaşadıkları sorunlar, çoğu zaman şaşırtıcı olabiliyor. Peki evlilik öncesi ve sonrası karşılaşılabilecek risk faktörleri ve yönetimi için neler yapılabilir? DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü Kurucu Başkanı ve Uzman Klinik Psikolog Emre Konuk evlilik sürecini iyi yönetmenin yollarını şöyle açıklıyor:
12 1
Evlenme kararı verildikten ve tarih belirlendikten hemen sonraki sürecin keyifli bir şekilde geçmesi gerekirken aksine çok yoğun ve insanı yoran bir süreç yaşanabiliyor. Eve alınacak halı, oturma düzeni, buzdolabı gibi bütün bunların kararının verilmesi söz konusu olduğunda, bazen evlenecek iki genç insan işin en başında sınır koyamadıklarından pasif kalabiliyorlar.
12 2
Aileler ve özellikle de anneler; söz sahibi olmak, yakınlığı sağlayabilmek, kopuşun acısını dindirebilmek için sürece müdahale edebiliyorlar. Evlenme kararı aldıktan sonra, iki gencin evlilik sürecini nasıl yöneteceklerini belirlemesi gerekiyor.
12 3
Alınması gereken ihtiyaçlardan maddi anlamda verilmesi gereken kararlara kadar birçok aşamanın evlenecek olan iki insan tarafından tek tek ele alınıp sürecin belirlenmesi gerekiyor. En başında bu detaylar partnerler tarafından belirlenir ve kararlar verilirse, hayat daha kolay ve sorunsuz geçiyor.
12 4