Geç gebelikteki risklere karşı omega-3 tavsiyesi!

Geç gebeliklerin giderek arttığı günümüzde anne adaylarının karşı karşıya olduğu olası riskler de artıyor. 35 yaş üstü geç gebeliklerdeki risklere karşı omega-3 öneriliyor. İşte ayrıntılar…

35 ve üzeri yaşlardaki anne adayları anemi, diyabet, tansiyon problemlerinin yanı sıra erken doğum, düşük, bebek anomalileri, plasenta problemleri, bebekte zeka geriliği gibi sorunlar görülebiliyor.
10 1
35 yaşın üzerinde gebeliklerde birçok hastalığın görülme olasılığı erken yaştakilere göre daha fazla. Örneğin geç gebeliklerde kronik hipertansiyon erken yaştaki gebeliklere göre 2-4 kat, diyabet riski 2 kat, düşük riski de daha genç gebeliklere göre yaklaşık 4 kat artıyor.
10 2
Emzirme döneminde de omega-3 alınmalı Jinekolog Doç. Dr. Ferit Saraçoğlu, gebelikte Omega-3 kullanımının özellikle geç gebelikte ortaya çıkan bu riskleri azalttığını, ayrıca bebeğin gelişimini de olumlu yönde etkilediğini belirtiyor.
10 3
Anne karnında ve ilk 1000 günde alınan omega 3'ün bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve ileride ortaya çıkması olası hastalıkları önleme açısından yararlı olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Saraçoğlu, “Omega-3 yağ asitleri, hamilelik döneminde de önemli faydalar sağlıyor.
10 4