Göğüs büyütmede daha doğal görünüm mümkün!

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, kompozit göğüs büyütme estetiği ile çok daha doğal görünüm sağlanabildiğini belirtiyor.

Op. Dr. Güncel Öztürk : “Göğüsler doğal göründüğü sürece güzeldir. Dolgun göğüslere sahip olmak kadınlar için çok önemlidir. Özgüvenlerinin artmasını ve kendilerini daha cazibeli hissetmelerini sağlar. Kadınları en mutlu eden estetik operasyonların başında göğüs büyütme estetiği gelir. Tüm dünyada en sık uygulanan estetik operasyonların da başında gelir. Göğüs büyütme estetiği hacim eksiklikleri, doğum sonrası şekil bozuklukları, aşırı küçüklük gibi kişiye sıkıntı veren durumlarda uygulanır.”
4 1
Kompozit meme büyütme estetiği “Kadınları hayal ettiği gibi dolgun, şekilli ve estetik olduğu belli olmayacak kadar doğal göğüslere kavuşturmaktır. Bunun için meme implantı tedavisi uygulanır. Günümüzde doğal meme dokusuna en yakın olan silikon implantlar daha fazla tercih edilir. Duruma göre kas altına ya da kas üstüne yerleştirilebilen silikon implantlar kalıcı bir göğüs büyütme imkanı sunar. Kompozit meme büyütme estetiği ise kişinin yeterli meme dokusunun olmadığı zamanlarda kullanılan bir tekniktir. Bazı göğüs büyütme örneklerinde göğse yerleştirilen meme implantının hatlarının dışarıdan belli olduğu görülür. Bunun nedeni yetersiz meme dokusudur. Günümüzde Mikro ya da Nano teknolojisi ile yağ enjekte edilerek bu doku eksikliği ortadan kaldırılabiliyor. Silikonun konturları yok edilebiliyor. Özellikle dekolte bölgesi çok daha cazip hale getirilebiliyor.”
4 2
Meme estetiğinde doğal görünüm çok önemli “Kompozit göğüs büyütme estetiği, implantın konturlarının belirginliğini ortadan kaldırır, göğüs hatlarının doğal göğüsteki yumuşak olmasını sağlar. Ortalama 1 saat süren bir operasyonla meme implantı yerleştirilir, kişinin vücudunun başka bölgelerinden alınan yağ hücreleri göğüslere enjekte edilir. Yeterli meme dokusu olmayan ya da düşük kilolu kadınların da operasyon sonrası doğal göğüslere sahip olmasını sağlayan güvenilir bir tekniktir. Operasyonda dikiş izleri göğüslerin altındaki doğal kıvrımlara gizlenir. Dikişler iyileştikçe izler neredeyse görünmez hale gelir.”
4 3
Op. Dr. Güncel Öztürk “Göğüs büyütme tekniğinde doğal görünümü sağlayan başka bir teknik de ameliyatsız dolgu enjeksiyonu tekniğidir. Yine yağ hücreleri ya da hyalüronik asit dolgu malzemesi enjekte edilerek göğüslerin büyümesi sağlanır. Enjeksiyonun hemen ardından sonuçları görünür hale gelen bu teknik de giderek en fazla tercih edilen prosedürler arasındadır. Özellikle ameliyat korkusu olan, iyileşme süresini beklemek için yeterli vakti olmayan ya da şimdilik kalıcı göğüs büyütme operasyonu geçirmek istemeyen kadınlar için çok daha uygundur.”
4 4