Gözenekleri sıkılaştırmak için 6 yöntem

...



Geniş gözenekler yağlı cilde sahip olanlar başta olmak üzere çoğu kadının karşılaştığı bir problemdir. Ayrıca geniş gözenekler toz, kir, kozmetik ürünü gibi cilde zararlı etkenlerin cilde işlemesine davetiye çıkararak akne oluşumuna yol açar.

Unutmayın, cildininizdeki gözenekler ne kadar sıkı olursa o kadar pürüzsüz, yumuşak ve genç görünür.

İşte göneklerinizi sıkılaştırabilmeniz için birkaç yöntem...
8 1


Öncelikle gözeneklerinizi kirden arındırmalısınız. Kapağı kapalı tencerede fazla kaynar olmayacak şekilde su ısıtın. Tencerenin kapağını kaldırıp, suyun buharını üç dakika kadar yüzünüze tutun.

Küçük bir havluyu limon suyununa batırın ve yüzünüze koyun. Havluyu bir dakika yüzünüzde bekletin, ardından yüzünüzü ılık suyla durulayın. Son olarak 30 saniye kadar yüzünüzde buz gezdirin. Buhar gözeneklerinizi kirden arındır, limon suyu ve buz gözeneklerin sıkılaşmasını sağlar.
8 2


Gözeneklerinizi sıkılaştırmak için evde maske yapabilirsiniz. Yarım kase yoğurdun içine bir adet salatalık rendeleyin ve üzerine üç çay kaşığı kaymak ilave edin. Karışımı yüzünüze masaj yaparak yedirin. Beş dakika sonra soğuk suyla durulayın.
8 3


Yüzünüzü temiz tutmanız önemlidir. Her gün yüzünüzü mutlaka yıkayın ve haftada bir kez ölü deriden arınmak için peeling uygulayın.
8 4