Haftasonu ilişkinizi yenilemenin yolu!

İlişkiler uzadıkça çoğu zaman romantizm azalıyor veya yok oluyor. Bu durum aslında ilişkide yenilenmeye ihtiyaç olduğunu da gösteriyor. İşte ilişkinizi yenileyerek mutluluğunuzu arttırabileceğiniz tavsiyeler…

Birçok ilişki zehirlerden arındırıcı hormonların salınışıyla başlar. 3, 4 ya da 5 yıl sonra başlangıçta salgılanan hormonlar sakinleştiğinde gerçek siz olursunuz. O zaman birbirinizi olduğu gibi görmeye başlarsınız. Ancak genellikle ilk heyecanlar bittikten sonra romantizm azalıyor. Bu durumda gerçek ve tatmin edici bir ilişki yaşamak için, atılacak basit adımlarla ilişkinizi yenileyerek mutluluğunuzu arttırabilirsiniz.
9 1
Cumartesi: İlişkinizi yenilemek için gerçekçi çözümler bulun Öncelikle partnerinizle beraber konuşarak birbirinizden imkansız olanı istememek konusunda anlaşın. Birbirinizden beklentileriniz konusunda gerçekçi olmalısınız. ‘Beni mutlu eden şey partnerimi mutlu eder mi?’ Başka bir klasik ilişki hatası ise, ‘beni mutlu eden şey partnerimi de mutlu eder’ düşüncesi. O size nintendo oyununun yanında, doğum gününüz için play off bileti verir. Siz ona duygusal bir kendine yardım kitabı ve romantik bir restoranda akşam yemeği hediye edersiniz. Partnerimiz, bu durum karşısında aynı şeyi hissetmiyorsa bizi umursamıyor diye düşünürüz. Ne istediğiniz konusunda açık olursanız sorunları çözme şansınız da olur. Ne istediğimizi anlatmayıp anlamasını beklemek çözümsüzlük getirebilir.
9 2
“Ben” günleri düzenleyin! Her “ben” gününüzde sizi mutlu edecek bir şeyi partnerinizden isteme hakkınız olsun. Bu sizi iş yerinizden zamanında alması gibi basit bir şey olabileceği gibi televizyon seyrederken omzunuza masaj yapması ya da yürürken elinizi tutmasını istemek gibi bir şey de olabilir. ‘Ben’ gününde ne istiyorsanız, partnerinize mümkün olduğunca detay vererek ne yapmasını istediğinizi anlatın. Burada amaç neyin sizi mutlu ettiğini ve neye ihtiyaç duyduğunuzu, partnerinizin tahmin etmesini beklemek yerine, söylemeyi alışkanlık haline getirmek. Partnerinizin ne istediğine dikkat edin ve yazın. Bu liste ilişkinizde gerçek ihtiyaçlar listesi olacak. Ne istediğini ya da neye ihtiyacı olduğunu düşünmeyecek, tahmin etmek zorunda kalmayacaksınız.
9 3
Pazar günü: Seks hayatınızı besleyin Yeni bir ilişkiye başladığınızda ilginiz seks hayatınızı beslemekte olur. Partnerinizin vücudunu, neyi sevip sevmediğini ilk heyecanın merakıyla öğrenirsiniz. Eğer birçok çift gibiyseniz, bir kere birbirinizi tanıdığınızı düşündüğünüzde de seks hayatınızı beslemeden sürdürmeye başlarsınız. İlişkinizin 6. haftasında, ilişkiyi besleme yüzde 80, sürdürme yüzde 20’dir. 6 yıl sonra ilişkiyi besleme 0, sürdürme ise yüzde 100’dür. Seksi uzun süre korumak için, beslemeye devam etmelisiniz. Bu ilişkinin başında olduğunuz dönem gibi, seks için düşünce ve enerji harcamak demek olacak.
9 4