Cilt maskesi çeşitleri her cilt ve soruna uygun basit tarifler

Cilt yapınıza göre ve etkisine göre cilt maskeleri evde nasıl hazırlanır? Ev yapımı cilt maskeleri nelerdir?

Günlük hayatımızda yaşadığımız problemler, stres ve gerginlik yüzünüzde kırışıklık, gerginlik ve leke olarak belirir. Günlük hayatın yoğunluğu koşuşturması ile kendinize cildinize vakit ayırmak pek mümkün olmuyor haliyle. Güzellik merkezine gidecek vaktinizin olmadığı ve en iyi sonuç veren kremler pahalı olduğu için almak da istemiyorsunuz haliyle... Endişelenmeyin çözüm avuçlarınızın tam olarak içinde. Evinizdeki malzemeleri kullanarak cildinize en iyi şekilde bakım yapmanız mümkün. Cildinize evinizdeki malzemelerle bakım yapabilmeniz için tarifleri sunuyoruz.
7 1
Etkilerine göre maske çeşitleri vardır bunlar: Gerginleştirici Maske: Yaş şekilde uygulanır. Kuruduğunda kan dolaşımını ve hücre beslenmesini artıracak bir gerilim oluşturur. Sıkılaştırıcı Maske: Yaş şekilde uygulanır. Kuruduğunda cildinizi sıkılaştıracak bir gerilim oluşturur. Soyucu Maske: Ölü hücreleri ve cilt salgılarını uzaklaştırır. Nemlendirici Maske: Cilt yüzeyinde koruyucu bir bariyer oluşturarak ve kırışıklıkları yok edip yüzünüzdeki mimik çizgilerini sıkılaştırarak cilt yüzeyinden suyun buharlaşarak kaybını önler. Uyarıcı Maske: Yüzeysel kılcal damarları uyarır ve doku beslenmesini arttırır. Arındırıcı Maske: Aşırı melanını emerek lekeleri ve sivilceleri yok eder. Yenileyici Maske: Yüzeysel tabakadan ölü hücreleri uzaklaştırır, hücresel yenilenmeyi uyarır ve hızlandırır. Cilt tiplerine göre bu maskelerin uygulamarı yağlı-karma-kuru olarak değişmektedir. Unutmamalısınız ki cildinizin neye ihtiyacı olduğunu biliyorsanız okumaya devam edin...
7 2
İlk olarak soyucu maskelerden başlayalım; Bu harika soyucu maskeyi yapmak için tek ihtiyacınız bir çorba kaşığı bal ve iki adet badem. Bademleri ince bir toz elde edinceye kadar dövün ve bal ile karıştırın. Ardından bir çay kaşığı limon suyu ekleyin. Dairesel hareketlerle yüzünüze uygulayın. Kuruması için 15 dakika bekleyin, ılık suyla durulayın. Yenilenmiş hissedeceksiniz.
7 3
Nemlendirici maskeler; Salatalığın şaşırtıcı özelliklerini biliyorsunuz: nefis, taze ve dengeli bir beslenme için harika bir yiyecektir. Cildinizde yaratacağı değişikliklere inanamayacaksınız, hele ki plajda çok güneş altında kalmışsanız etkisini daha iyi farkedeceksiniz. Bir salatalığı soyun ve macun kıvamına gelene dek ezin, (gözleriniz için 2 dilim ayırmayı unutmayın) tüm yüzünüze yayın ve 15 dakika bekleyin. Bol soğuk suyla maskeyi temizleyin, cildinizin ne kadar taze ve nemlenmiş olacağını göreceksiniz.
7 4