İdrarda yumurta haşlıyorlar!

Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin, enteresan özellikleriyle de dikkat çekiyor. İşte Çin’le ilgili hayret uyandıran 17 bilgi…

Dünya nüfusunun yüzde 18’inin yaşadığı Çin, 1 milyar 374 milyon nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkesi. Yani Dünya üzerinde yaşayan her 5 insandan 1’i Çinli… Çin sadece nüfusuyla değil, inanılmaz özellikleriyle de dikkat çekiyor. İşte o garip özelliklerden bazıları.
18 1
Çin polisi ülkenin her yerinde olmasa da, gittikçe artan bir biçimde köpekler yerine kazları kullanmayı tercih ediyor. Kazlar üstün görüş kabiliyeti ve daha hızlı tepki vermeleri sayesinde Çin karakollarının vazgeçilmezi halinde.
18 2
Eğitimlerde askerlerin boyunlarını dik tutması için yakalarına takılan toplu iğne takılıyor. Yakanın iki tarafına takılan iğne kafanın sağa ya da sola çevrilmemesi için tasarlanmış.
18 3
Askeri eğitimde kolların yüksekliğini hizaya sokmak için elektrik teliyle eğitim yapıyorlar. Çin Polis Teşkilatı, polislerin yürüyüşlerinde kollarını aynı genişlikte açmalarını öğretmek için, fotoğrafta da görüldüğü gibi direklere bağlanmış tel kullanıyorlar. Bir sonraki adım tellerden elektrik akımı geçmesi olabilir mi?
18 4