İlişkiyi bitirme anının geldiğini gösteren durumlar!

Evliliği bitirmek iki tarafı da etkileyebilir ve travmatik sonuçlar yaratabilir. Peki kötü giden bir ilişkiyi hangi durumlarda bitirme kararı alınabilir. İşte uzmanların bu konudaki yorumları...

Çiftlere yaşadıkları ya da yaşayacakları boşanma süreçlerinde her anlamda yardımcı olan Divorce Doctor (Boşanma Doktoru) isimli servisi kuranlardan ve konu hakkında kitapları bulunan psikiyatrist Dr. Eris Huemer, “Boşanmanın son opsiyon olması gerektiğini düşünüyorum” diyor.
8 1
Bazen herkesin iyiliği ve mutluluğu için boşanmak bir çözüm olabilir. Her ilişkiye uygulanabilecek net kurallar da bulunmuyor. Ancak yine de genel olarak ilişkiyi bitirme zamanının geldiğini gösteren durumlar şöyle özetleniyor:
8 2
Bağımlıysa Eğer partneriniz kumar, seks, alkol veya uyuşturucu gibi bağımlılıklar nedeniyle yardım almaya açık ya da hayatını değiştirmek için bazı programları uygulamaya hazır değilse, uzaklaşmak en iyi seçenek olabilir. Huemer Winans’a göre bir bağımlıyla evli olmak duygusal ve maddi sorunlara yol açabilir, hatta duygusal istismar gibi durumlar yaşanabilir. Böyle bir aile ortamında büyümek çocuklar için de çok kötü etkiler yaratabilir ve çocuklar yanlış bir şekilde ebeveynlerin problemlerinin kendileri yüzünden gerçekleştiğini düşünüp, kendilerini suçlayabilirler.
8 3
Şiddet varsa Huemer Winans’a göre, “İstismara açık ilişkilerde şiddet döngüsü sürekli tekrar edeceği için düzelmeyecektir”. Fiziksel şiddet olmasa dahi, sözlü ve duygusal şiddet de mental ve duygusal iyiliğinize zarar verecektir. Bağımlılık gibi, bu durumda da çocuklar şiddete uğramıyor bile olsa, ebeveynleri arasındaki şiddet nedeniyle risk altında olacaklar. Bir çocuk şiddete maruz kalırsa veya gözlerinin önünde yaşanmasını deneyimlerse, mutsuzluk ve kendine çok düşük bir güvenle büyüyecek. Bu tarz bir aile çocuk için zehirli ortam yaratır. Böyle durumlarda resmi kurumlardan ve sivil toplum örgütlerinden destek almanız da önemli olacaktır.
8 4