Kadınları aldatmaya götüren sebepler!

Sadece erkekler mi aldatıyor? Araştırmalar kadınların da aldattığını söylüyor. Evlilik süresince kadınların yüzde 14’ü eşlerini en az bir kere aldatıyor. Peki, 'Kadınlar neden aldatıyor?'

Aldatmanın genellikle ilişkide cinsel yakınlığın olmamasından kaynaklandığı düşünülüyor ve aldatma çoğunlukla erkeklere has bir eylemmiş gibi görülüyor. Oysa istatistiklere göre, kadınlar da partnerini aldatabiliyor. 2015 yılında The Journal of Marital and Family Therapy,’in yaptığı bir araştırmada, kadınların yüzde 14’ünün eşlerini en az bir kere aldattığını ortaya koydu. Eşini en az bir kere aldatmış olan erkeklerin oranı ise yüzde 22 olarak belirlenmişti. İşte kadınların aldatma nedenleri:
8 1
İletişim uzun soluklu ilişkinin altın kuralı! İletişim, hayatın her alanında oldukça önemli bir role sahip, tabi aşkta ve evlilikte de. İlişkide taraflardan birinin iletişime karşılık vermemesi, ilişkiyi yok edebilecek sonuçlar doğabiliyor. Erkekler için görsellik daha önemliyken, kadınlarda sözel iletişim öne çıkıyor. Sözlü iletişim de duygusal yakınlığın oluşmasına yardımcı oluyor. Bu da uzun bir ilişkinin altın kuralı. İletişim kesildiğinde, kişi kendisine karşı saygısızlık yapıldığını hissedebiliyor. Bu durum ilişkinin dayanılmaz bir şey olarak algılamasına neden oluyor. Kadınlar duygusal tatmin eksikliğinden oluşan bu boşluğu, başka kaynaklar ile doldurmaya çalışabilir.
8 2
Duygusal yakınlık eksikliği Seks dışındaki fiziksel dokunmalar; kucaklaşmak veya el ele tutuşmak gibi temaslar da duygusal yakınlaşmada rol oynuyor. Her iki tarafın eşit seviyede yerine getirmesi beklenmese de uyumun sağlanması ilişkinin devamı için kritik önem taşıyor. Öpüşme ya da dokunma sırasında nörokimyasal olan oksitosin salgılanır. Bu da, iki insanın ilişki içerisinde birbirlerine bağlanmasını sağlar. Eğer bir erkek karşısındakine sadece cinsel amaç ile dokunursa, kadın zaman içerisinde kullanılma hissine kapılacak ve partnerinin kendisi ile sadece seks için birlikte olduğunu düşünecektir. Bilinçli ya da bilinçsiz, kadın zaman içerisinde duygusal yakınlık eksikliğini kapatma arayışına girebilir.
8 3
Saygı ve takdir eksikliği Erkek hiçbir zaman partnerine karşı memnuniyetini ifade etmez, hakkını teslim etmezse ya da her olumsuz durumun sorumlusu olarak karşı tarafı görürse, uzun dönemde ilişki çok ciddi yaralar alacaktır ve problemler çıkacaktır. Eğer bir kadın ne istediğini ifade etmeye çalışıyor ve karşısındaki onun hislerini kısıtlayıp duruyorsa, hatta bunu kaba bir üslup ile yapıyorsa, bu da problemlerin çıkmasını körükleyecektir. Zaman içerisinde, ilişkiyi yıpratacak ve sinirlerin sürekli olarak gerilmesine yol açacaktır. Sürekli olarak olumsuzluklara maruz kaldığı ilişki içerisine hapsolmaya boyun eğmeyecek ve de zamanla kaçış yolları aramanın peşine düşecektir.
8 4